Šoigu smūgis. „9000. Tai bus tikra dovana Ukrainai.“ Kas vyksta  ()

Rusijoje naujas skandalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kyla garsus skandalas: remiantis gaunama informacija, Rusijos gynybos ministerija ruošiasi išformuoti vieną labiausiai patyrusių ir kovingai pasirengusių Rusijos armijos dalinių, rašo dialog.ua.

Rusijos karo korespondentas Romanovas savo „Telegram“ kanale praneša, kad Rusijos gynybos ministerija ruošiasi sunaikinti operatyvinę kovinę taktinę formaciją „Kaskad“. Rusijos armijos generalinis štabas išleido įsakymą: 2023 metų gruodžio 31 dieną atšaukti juos iš pozicijų ir išformuoti.

Romanovas tvirtina, kad tai bus tikra dovana Ukrainai Naujųjų metų proga, nes „Kaskad“ yra vienas labiausiai patyrusių ir geriausiai koordinuotų Rusijos armijos dalinių.

„Išformuojamas visas „Kaskad“, įskaitant artileriją ir dronų žvalgybą. Dar kartą: išformuojamas vienas labiausiai kovai pasirengusių dalinių. Naujųjų metų išvakarėse“, – rašo karo propagandistas.

 

Anot jo, bendras dalinio pajėgos – 9 tūkstančiai žmonių.

Rusijos gynybos ministerijos vadovybė šios informacijos nekomentuoja.

Rusijos viešuose puslapiuose rusai piktinasi ir teigia, kad „Kaskad“ išformavimas yra ne tik vieno iš labiausiai kovai pasirengusių Rusijos armijos dalinių praradimas, bet ir „smūgis Rusijos karinio personalo moralei“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(185)
(15)
(170)

Komentarai ()

Susijusios žymos: