Ar Ukraina pradės derybas, jei Putinas bus pašalintas. Atsakė Podoliakas (Video)  (1)

Prezidentūra įsitikinusi, kad tokios derybos būtų „beprasmės“. Pirmiausia Rusija turi įvykdyti vieną sąlygą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ir Rusijos derybų pradžiai nepakanka Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino likvidavimo. Tai pareiškė prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailas Podoliakas.

Jis pažymėjo, kad šiuo metu Rusijos opozicija nedaro įtakos jokiems procesams. Tačiau net jei jai pavyktų „nušalinti“ Putiną, vien tai nesudarytų sąlygų deryboms.

Podoliakas pabrėžė, kad derybos su Rusija gali prasidėti tik jos kariams palikus Ukrainos teritoriją. Priešo kariuomenės išvedimas reikš, kad agresijos faktas baigėsi ir sudarys sąlygas rasti susitarimus.

„Toliau, žinoma, reikės leistis į pokalbius, jų net nepavadinčiau derybomis. Galutiniai pokalbiai, kur reikės pasakyti: tokie nusikaltimai, toks naikinimas, tokios kompensacijos ir reparacijos. Tai normalu pokario plano dialogui“, – aiškino pareigūnas.

Anot jo, „keista“ pradėti derybas, kai okupantai vis dar užima kokią nors dalį Ukrainos teritorijų. Tokiu atveju paaiškės, kad Rusija kaip agresorė savo tikslus pasiekė.

„Nes Rusijoje nebus jokios atsakomybės. Jei ji liks okupuotose teritorijose, nebus patraukta atsakomybėn. Visur bus parašyta: „Palauk, kuo mes kalti? Kas yra karo nusikaltimai? Mes likome šioje teritorijoje – laimėjome karą“, – pabrėžė patarėjas.

 

Jis pažymėjo, kad tada Rusija liks tokia, kokia yra, o agresija tęsis. Tokios derybos būtų „beprasmės“.

„Tai vadinama derybomis dėl mirties atidėjimo. Tai yra, jūs esate pasiruošę mirti savo noru kaip Ukrainos valstybė, bet jūs tiesiog sutinkate dėl atidėjimo 5 metams, manyčiau. Tai absurdiška“, – aiškino Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai (1)