Sučiuptas rusų vadas. „Jie mums pasakė: gyvensite. Ir mes pasidavėme.“ Komentuoja Syrskis  ()

Prie Sinkivkos sučiuptas rusų vadas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Sinkivkos patekęs į nelaisvę 350-ojo Sankt Peterburgo motorizuotųjų šaulių pulko rusų vadas kalbėjo apie „žalingą“ Rusijos vadovybės požiūrį į savo pavaldinius.

Atitinkamą vaizdo įrašą „Telegram“ paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis. „Mums pasakė, kad stovėsime pasienyje, saugosime sandėlius ir tiltus. O lapkritį tiesiog išsiuntė šturmuoti Sinkivką. Sakė, kad turime 3-4 dienas išsilaikyti pozicijose Sinkivkoje. Vadovybė mums nedavė nei maisto, nei vandens, nei amunicijos, o tada apskritai ryšys nutrūko. 6 dieną mus pozicijose „aptiko“ Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Jie mums pasakė: gyvensite. Ir mes pasidavėme“, – pasakojo jis.

Rusijos kariškis sakė dabar suprantantis, kad ukrainiečiai yra normalūs, paprasti žmonės ir nemato čia jokių „fašistų“, „nacių“ ir „samdinių“, apie kuriuos buvo kalbama Rusijos Federacijoje. Kartu jis atkreipė dėmesį į Rusijos vadovybės „žalingą požiūrį“ į savo pavaldinius.

„Mus tiesiog metė prie Sinkivkos... pamiršo... jokios paramos, nei artilerijos, nei kitų dalinių paramos. Prašėme leidimo pasitraukti, nes buvo tiek daug nuostolių... kokia prasmė (likti), jei vis vien nužudys. Atsakymas buvo  „ne“. Be maisto ir vandens. Pavyzdžiui, aš gėriau vandenį - kai lijo, kai snigo - valgiau sniegą“, – sakė belaisvis.

 

Komentuodamas šį vaizdo įrašą, Syrskis pažymėjo, kad okupanto sprendimas išgelbėti sau gyvybę buvo teisingas, „nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuolat naikina priešą, kuris nusprendė kovoti toliau“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(394)
(6)
(388)

Komentarai ()

Susijusios žymos: