Vokietija ragina smogti taikiniams Rusijoje. „Jau pribrendo.“ Spaudimas Scholzui auga  ()

Ukraina jau kelis mėnesius prašo Vokietijos perduoti sparnuotąsias raketas „Taurus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos politikai iš koalicijos partnerių partijų, Žaliųjų ir laisvųjų demokratų (FDP), taip pat opozicinės Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) politikai ragina kanclerį Olafą Scholzą tiekti Ukrainai sparnuotąsias raketas „Taurus“, taip pat kalba apie būtinybę smogti taikiniams Rusijos teritorijoje. Tai praneša „RBC-Ukraine“.

„Sparnuotųjų raketų „Taurus“ tiekimas Ukrainai jau pribrendo. Veiksmingiausia gynyba nuo Rusijos antskrydžių yra šaudyti į taikinius Rusijos teritorijoje ir okupuotose Rytų Ukrainos teritorijose, iš kur Rusija pradeda savo smūgius“, – sakė Bundestago gynybos Žaliųjų atstovė Sarah Nanni.

Anot jos, Ukraina kol kas neturi tam reikalingos įrangos, viena iš priežasčių ta, kad Berlynas nesuteikia sparnuotųjų raketų „Taurus“. „Tai federalinio kanclerio pozicija ir tai nėra bendra Vokietijos vyriausybės pozicija“, – sakė Nanni.

FDP gynybos ekspertė Marie-Agnes Strack-Zimmermann sakė, kad Vokietija pagaliau turi pristatyti „Taurus“, kad nutrauktų Rusijos tiekimo grandines: „Neturime bijoti savo drąsos. Putinas būtent to ir laukia“.

Panašų pareiškimą padarė ir Vokietijos parlamento narys iš opozicinės CDU, Tarptautinių reikalų komiteto narys Roderichas Kiesewetteris: „Raketos „Taurus“ yra svarbios, nes ši sistema yra labai efektyvi ir leidžia panaikinti tiekimo ir vadovavimo struktūras, eančias toli už fronto linijos“.

 

Ukraina jau kelis mėnesius prašo Vokietijos perduoti sparnuotąsias raketas „Taurus“. Tokie ginklai gali pataikyti į taikinius iki 500 km atstumu. Spalį Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad Vokietijos vyriausybė artimiausiu metu neplanuoja tiekti Ukrainai ilgojo nuotolio raketų „Taurus“. Prieš tai „The Wall Street Journal“ rašė, kad raketų pristatymai vėluoja, nes Vokietija bijo tiesioginės konfrontacijos su Rusija. Berlynas mano, kad norint panaudoti raketas, jam reikės siųsti savo specialistus į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(4)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: