Ukraina smogė oro gynybos sistemoms Rusijos teritorijoje, nuostoliai - už milijonus (Video)  ()

Rusiškos oro gynybos sistema „Pancir-S1“ yra laba brangi ir labai svarbi. Ji naudojama nuo 2012 metų, yra eksportuojama ir gaminama stabiliu tempu. Rusijos ginkluotosios pajėgos gavo kelias „Pancir“ sistemas ir 2023 metais. Bet nemažai jų ir prarado.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pancir-S1“ yra vidutinio nuotolio oro gynybos sistema. Rusija jomis medžioja ukrainiečių dronus, lėktuvus ir sraigtasparnius. Buvo momentų, kai „Pancir“ paleidimo įrenginiai buvo statomi ant svarbių institucijų stogų Maskvoje, kad pridengtų jas nuo potencialių dronų atakų.

Ukrainoje „Pancir“ oro gynybos sistemos pasirodė jau pačioje invazijos pradžioje. „Pancir-S1“ yra labai mobilios, todėl į mūšį vyksta kartu su kita technika. Pradžioje „Pancir-S1“ medžiojo „Bayraktar“ dronus ir gynė ištisas rusų kolonas. Jau 2022-ųjų kovą ukrainiečiai perėmė vieną „Pancir-S1“ paleidimo įrenginį, kuris, kaip pranešama, vėliau buvo sunaikintas.

„Pancir“ sistemą sudaro trijų skirtingų rūšių mašinos - paleidimo įrenginiai, kurie yra patys brangiausi ir svarbiausi taikiniai, radaro sunkvežimis ir vadavietė.

„Pancir-S1“ sistemos dabar naudojamos ir Ukrainoje, Rusija jomis saugo ir pasienio regionus, kur numato dronų ir, galbūt, net sparnuotųjų raketų atakas. Pavyzdžiui, „Pancir“ sistemos pastebimos ir Belgorode. Jų veikimą rusai girdėjo ir šiemet, kai sausio pradžioje, po didelės rusų raketų atakos Ukrainoje, virš Belgorodo pasirodė nemažai dronų.

Ukrainos žvalgyba papasakojo apie dar vieną sėkmingą reidą į Rusijos Belgorodo sritį. Ukrainos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas atskleidė, kad neseniai tiksliais smūgiais Belgorodo srityje sunaikino du „Pancir-S1“ paleidimo įrenginius.

 

Sausio 6 d., šeštadienį, buvo baigta dar viena specialioji Ukrainos žvalgybos operacija, kurios tikslas buvo susilpninti rusų pajėgumus. Ir tie pajėgumai buvo susilpninti - rusams numušti ukrainiečių dronus ir raketas, lekiančius link karinių taikinių, bus sunkiau.

Dvi „Pancir-S1“ sistemas Belgorodo srityje sudegino dronai. Teigiama, kad vienos tokios sistemos kaina siekia maždaug 10-15 mln. dolerių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(181)
(4)
(177)

Komentarai ()