„Smogs 500 km“. Vokietija tiesiog ūžia. Skelbiama apie mirtiną ginklą Ukrainai  (2)

Nors „Storm Shadow“ dizainas yra labai panašus į „Taurus“, jis bus geresnis ginklas smogti tiltams, pavyzdžiui, Krymo tiltui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas patiria vis didesnį spaudimą tiekti Ukrainai ilgo nuotolio raketas „Taurus“, kurios leistų ukrainiečiams smogti giliai už fronto linijų. Apie tai rašo  amerikiečių leidinys „Newsweek“.

„Taurus“ raketų nuotolis yra 500 km ir daugeliu atžvilgių yra panašios į britų „Storm Shadow“ ir prancūzų SCALP raketas. 

„Kancleris turi pats atsakyti, ar jis elgiasi pagal savo užsibrėžtą tikslą – daryti viską, kad Rusija nelaimėtų... Nesuprantu, kodėl atidėliojame šių ir kitų ginklų pristatymą“, – sako buvęs Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas interviu laikraščiui „Bild am Sonntag“.

Paties Scholzo partija jau kelis mėnesius reikalavo tolimojo nuotolio raketų. Vokietija neseniai Ukrainai perdavė tankus „Leopard“, 90 pėstininkų kovos mašinų „Marder“ ir dvi „Patriot“ oro gynybos sistemas, tačiau Berlynas nesiryžta suteikti raketų „Taurus“, ko Ukraina paprašė 2023 m.

Bavarijos ministras pirmininkas ir Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) partijos pirmininkas Markusas Soederis sakė, kad raketos „Taurus“ padės Ukrainai apsiginti nuo vykstančių bepiločių ir raketų atakų.

„Sparnuotųjų raketų „Taurus“ pristatymas į Ukrainą jau seniai pavėluotas“, – sakė Žaliųjų partijos gynybos politikos atstovė Sarah Nanni.

 

„Ukrainai reikia daugiau amunicijos, daugiau atsarginių dalių ir „Taurus“, – anksčiau šį mėnesį Vokietijos žiniasklaidai sakė Bundestago gynybos komiteto pirmininkė Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

Strack-Zimmermann 2023 m. rugsėjį socialinėje žiniasklaidoje pareiškė, kad „jis (Sholzas) blokuoja šį sprendimą“ Berlyno valdančiojoje koalicijoje.

Kaip anksčiau siūlė „Newsweek“ ekspertai, „Taurus“ raketos gali padėti Ukrainai įgyti pranašumą kovojant už Rusijos kontrolę Kryme.

Nors „Storm Shadow“ dizainas yra labai panašus į „Taurus“, pastarojo „šiek tiek patobulintas kovinės galvutės dizainas“ padarys jį geresniu ginklu smogti tiltams, pavyzdžiui, Krymo tiltui, sakė Oslo universiteto doktorantas Fabianas Hoffmannas.

 

Krymo tiltas yra gyvybiškai svarbi tiekimo linija, jungianti Krymo pusiasalį su žemynine Rusijos dalimi.

„Taurus“ dislokavimas sustiprintų Ukrainos ilgo nuotolio smogimo pajėgumus, suteikiant Kijevui daugiau ginklų, kad galėtų smogti giliai į Rusijos kontroliuojamą teritoriją iš lėktuvų, esančių toliau nuo Rusijos oro gynybos.

Smūgiai gali iš esmės pakeisti Ukrainą po to, kai jos vasaros kontrpuolimas nesugebėjo radikaliai pakeisti dabar iš esmės statinių fronto linijų, besidriekiančių per šalies rytus ir pietus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(2)
(58)

Komentarai (2)