„400 sudaužyta. Žiemos puolimas žlugo.“ „Bild“ skelbia, kas nutiko Ukrainoje  ()

Žiemos puolimas Ukrainoje žlugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinių pajėgų žiemos puolimas Ukrainoje žlugo. Praėjus trims mėnesiams nuo puolimų Donecko ir Charkivo srityse pradžios, okupantai patyrė tik didžiulius gyvosios jėgos ir technikos nuostolius. Apie tai pranešė dienraščio „Bild“ karo apžvalgininkas Julianas Röpcke.

Per šiuos mėnesius buvo sunaikinta daugiau kaip 400 Rusijos okupantų karinės technikos vienetų. Ir Rusija toli gražu neužėmė Kupjansko ir Avdijivkos.

Į šiaurę nuo Avdijivkos Donecko srityje rusai yra įstrigę Petrovsko kaimo srityje, kur Ukrainos kariai palaiko gynybą naudodami dronus kamikadzes ir pėstininkų kovos mašinas „Bradley“. Šiame rajone pokyčiai nedideli, rusams dar nepavyko apsupti Avdijivkos.

Kalbant apie Kupjanską, Rusijos kariuomenė ten įstrigusi Sinkivkos kaimo rajone. Rusų karių tankų kuopos susiduria su minų laukais, praranda brangią techniką. Tuo pat metu ukrainiečių kariai atremia priešo pėstininkų atakas, naudodami kasetinę amuniciją ir iš dronų numestas granatas.

 

Pastarąją savaitę fronte vyko mažesni susirėmimai, palyginti su puolimais, į kuriuos Kremlius pasiuntė tūkstančius karių. Akivaizdu, kad prieš pradėdama dar vieną puolimą Rusija vėl turės sukaupti rezervus.

Lieka atviras klausimas, kiek ilgai Ukraina sugebės sulaikyti Rusijos okupacinių pajėgų puolimą ir ar turės pakankamai amunicijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: