Unikalus ginklas iš Vokietijos. Gali dirbti be žmogaus įsikišimo. Ką gavo Ukraina (Video)  ()

Ši sistema skirta sunaikinti bepiločius orlaivius, sraigtasparnius, sparnuotąsias raketas ir net žemai skrendančius orlaivius taikant elektronines atsakomąsias priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Vokietija pranešė, kad Ukrainai perdavė oro gynybos sistemą „Skynex“ su amunicija. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos teigė, kad ši priešlėktuvinės artilerijos sistema yra perspektyvus ginklas.

„Skynex“ gali automatiškai numušti priešo oro taikinius be žmogaus įsikišimo.

Radaras užfiksuoja taikinį ir jį seka, o jam patekus į priešlėktuvinės ginkluotės diapazoną, automatika nustato ugnies kryptį ir sunaikina taikinį.

Apie tai papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

„Užtenka vieno sprogimo, kad šovinys nuskristų ten, kur reikia. Jie sprogsta ore, sukurdami didelius skeveldrų debesis ir garantuodami „Šahedo“, sparnuotosios raketos ar kito taikinio sunaikinimą“, – pažymėjo jis.

„Skynex“ yra priešlėktuvinės artilerijos sistema, kurią gamina Vokietijos inžinerijos ir ginklų koncernas „Rheinmetall“. Oro gynybos sistemą bendrovė pristatė 2021 metų lapkritį. „Skynex“ yra trumpojo nuotolio oro gynybos sistema, panaši į vokiškus savaeigius priešlėktuvinius pabūklus „Gepard“.

 

Ši sistema skirta sunaikinti bepiločius orlaivius, sraigtasparnius, sparnuotąsias raketas ir net žemai skrendančius orlaivius taikant elektronines atsakomąsias priemones.

Pagrindinė „Skynex“ ginkluotė yra 35 mm „Oerlikon Mk3“ automatinė patranka, kurios efektyvus nuotolis yra 4 km. Ji gali iššauti 1000 šovinių per minutę. Sistemoje naudojama 35 mm AHEAD programuojama detonacinė artilerijos amunicija, kurią taip pat sukūrė „Rheinmetall“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()