Ukraina gali laimėti. Skelbiama, kas gali tapti keliu į pergalę  ()

Ukraina gali laimėti Rusijos pradėtą ​​karą gynyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali laimėti Rusijos pradėtą ​​karą gynyba, rašo amerikiečių žurnalas „Foreign Affairs“.

Pastebima, kad dabar Vakaruose ši galimybė iš esmės ignoruojama, ir veltui, nes Kyjivo ir jo Vakarų partnerių pergalė daugiausia priklauso nuo to ar pavyks sutrukdyti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasiekti savo strateginius tikslus: susilpninti Kyjivą, užgrobti kuo daugiau teritorijų ir užkirsti kelią tolesnei Ukrainos integracijai į Europą.

„Jei artimiausiais mėnesiais Ukraina galės apginti savo kontroliuojamą teritoriją, panaudodama tokius pajėgumus kaip prieštankinės minos ir betoniniai įtvirtinimai, ji gali užkirsti Rusijai kelią į visišką pergalę ir galbūt net atverti duris deryboms. Putinas, matyt, mano, kad laikas yra jo pusėje, bet stipri ir tvari Ukrainos gynyba įrodys, kad jis klysta“, – rašo žurnalas.

Leidinys rašo, kad, praėjus dvejiems metams, „Putinas nėra arčiau pralaimėjimo pripažinimo, nes vis dar tiki, kad jo armija turi realų kelią į pergalę: „Jis mano, kad gali išgyventi Vakarų paramą Kyjivui ir galiausiai nugalėti Ukrainą visiškai ją išsekinant“.

Pažymima, kad būtent gynyba gali tapti keliu į pergalę, jei Ukrainai ir jos Vakarų šalininkams pavyks įtikinti Putiną, kad jis neturi galimybės įgyvendinti to, ką suplanavo.

 

Žurnalas rašo, kad norint pereiti prie gynybos, Ukrainai reikia:

● įrengti gynybinių linijų sistemą, sudarytą iš gilių tranšėjų, parengtų šaudymo pozicijų, griovių, prieštankinių minų ir betoninių prieštankinių piramidinių užtvarų, vadinamų „drakono dantimis“;

● susikoncentruoti į kovą danguje, užtikrinant, kad nė viena pusė neįgytų pranašumo ore;

● plėsti vietinę ginklų gamybą, mažinant priklausomybę nuo Vakarų tiekimo.

Taip pat pabrėžiama, kad perėjimas prie gynybos yra vertingas ne tik todėl, kad galėtų parodyti Kremliui, jog tolesni teritoriniai laimėjimai yra nepasiekiami, bet ir todėl, kad padėtų Ukrainai išspręsti dvi didžiausias problemas: karių trūkumą ir silpnėjančią Vakarų paramą.

 

„Dėl gynybinės strategijos Ukrainai nereikia ginkluotis brangiomis ir deficitinėmis Vakarų sistemomis, skirtomis suteikti jai kokybinį puolimo pranašumą, pavyzdžiui, pažangiais naikintuvais ar tankais. Vietoj to Vakarai galėtų nukreipti pagalbą pigesnei amunicijai, statybinėms medžiagoms ir oro gynybos sistemoms, kartu stengdamiesi kurti Ukrainos gynybos pramonės bazę“, – pabrėžė „Foreign Affairs“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(3)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: