„Jie šoka ir dainuoja jeigu jų neužmuša savi.“ Mirtina sąjungininkų pagalba  ()

Atskleistas pats didžiausias rusų košmaras kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos artileristai skundžiasi Šiaurės Korėjos jiems tiekiamos amunicijos kokybe. Pasak jų, tikra sėkmė, jei sviedinys apskritai pasiekia numatyto taikinio apylinkes. Šią informaciją pranešė nepriklausomas Rusijos portalas „Moscow Times“.

Rusija turi problemų gamindama amuniciją, todėl jai tenka pasikliauti sąjungininkų tiekimu: Irano ir Šiaurės Korėjos.

Rusijos artileristai lygina Šiaurės Korėjos amuniciją su Irano tiekiama amunicija. Jų nuomone, Irano amunicija yra „nebloga“, o Šiaurės Korėjos amuniciją kariai tiesiog keikia. Tokių neigiamų vertinimų priežastis – siaubinga sviediniuose naudojamų miltelių kokybė. Dėl šios priežasties šie sviediniai naudojami tik tais atvejais, kai „sviedinio tikslumas ir net pats jo iššovimas iš vamzdžio turi mažiausią reikšmę“ koviniams veiksmams, pabrėžia portalas, cituodamas vadinamuosius karo tinklaraštininkus, t. y. Kremliui artimus apžvalgininkus.

Portalas „Moscow Times“ taip pat perdavė, kad rusų šauliai apskaičiavo, jog Šiaurės Korėjos sviedinių veikimo nuotolis yra beveik dvigubai trumpesnis už rusų gamybos sviedinių veikimo nuotolį.

Vienas vadinamasis karo tinklaraštininkas, kurį cituoja laikraštis „Moscow Times“, ironiškai pakomentavo situaciją: „Absoliuti seniena. Jei (Šiaurės Korėjos) raketa nuskrenda ir sprogsta, šauliai švenčia. Visi šoka ir dainuoja dainas, šlovinančias pirmininką (Kimą). Jei raketa nepataiko ir nukrenta ant mūsiškių pėstininkų galvų – padėkoja už dubenėlį ryžių ją surinkusiems pusalkaniams Šiaurės Korėjos vaikinams.“

 

Šiaurės Korėjos raketos yra pasenusios ir labai netikslios. Kremliaus susidomėjimas šiais ginklais rodo, kad rusai vis daugiau dėmesio skiria kiekybei, o ne kokybei, rugsėjį vertino ir „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: