Rusijos armija turi didelių problemų. Paralyžiuotos „Kalibr“ raketos  ()

Rusijos armija turi problemų su „Kalibr“ raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos nustojo naudoti raketas „Kalibr“, kuriomis 2022 ir 2023 m. nuolat apšaudydavo Ukrainą. Jų dingimas siejamas su Rusijos Juodosios jūros laivyno pabėgimu iš okupuoto Krymo.

Apie tai savo „Telegram“ rašo Informacinio pasipriešinimo grupės karo-politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

Ankstų rytą (sausio 13 d. - Red.) Rusijos Federacija surengė dar vieną antskrydį prieš Ukrainą, panaudodama apie 40 sparnuotųjų ir balistinių raketų, įskaitant hipergarsines „Kinžal“. Tačiau „Kalibr“ raketų nebuvo.

„Kalibr“ naudojimas dabar yra sudėtingas, nes Novorosijske, kur Juodosios jūros flotilė pabėgo iš Sevastopolio, nėra infrastruktūros šių raketų aptarnavimui ir saugojimui“, – aiškino Kovalenko.

 

Jis pažymėjo, kad užfiksuotas „Kalibr“ partijos judėjimas iš okupuoto Krymo į 1061-ojo arsenalo teritoriją Rusijos Federacijos Krasnodaro srityje. Tačiau logistika, kuri leistų rusams laisvai naudotis „Kalibr“, šiuo metu nesutvarkyta.

Kartu, kaip pažymėjo Kovalenko, tokio tipo raketų gamyba tęsiama. Manoma, kad per pastaruosius 4 mėnesius Rusijos Federacijoje buvo pagaminta apie 200 „Kalibr“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(5)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: