Keistas rusų elgesys. Spėjama kokį suktą ėjimą jie planuoja  ()

Ukrainiečių dronai rusų okupantus kairiajame Dnipro krante gena į neviltį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai kairiajame Chersono srities krante vis dažniau painioja savo bepiločius orlaivius su ukrainietiškais ir atidengia į juos ugnį, teigiama JAV Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje. Atsargos pulkininkas Kostantinas Mašovecas teigia, kad siekdami išvengti tokių klaidų rusai pradėjo saviškiams skelbti, kada teritorijoje veiks rusiški dronai. Ukrainiečiai, žinoma, irgi klausosi tos informacijos.

Ukrainiečiai prie Krynkų toliau atkakliai mušasi su rusais. Pastarieji norėtų išvaryti ukrainiečius, bet nieko negali padaryti. Ukrainos gynėjai rusams sukelia labai rimtų nuostolių - dronai ten yra vieni efektyviausių ginklų.

Rusijos 17-ojo tankų pulko vadovybė pastarąsias dvi savaites bandė ištraukti dronais apgadintus šarvuočius netoli Krynkų. Daugiausia nesėkmingai - pažeistos mašinos ten liko stovėti.

 

ISW taip pat atskleidė, kad rusai formuoja desantines šturmo brigadas, kurios bandys sraigtasparniais atvykti į ukrainiečių užnugarį ir iš ten vykdyti puolimo operacijas. Rusų teigimu, tai jiems nėra nauja koncepcija - kažką panašaus jie darė Afganistane. Jie tą patį norėjo daryti Hostomelyje prie Kyjivo.

(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: