„A-50 ir Il-22 nukalė saviškiai“. ISW skelbia, kaip yra iš tikrųjų  ()

Amerikos analitikai mano, kad apgaulė, kad Rusijos pajėgos numušė A-50, buvo sukurta siekiant įtikinti Rusijos pilotus, jog misijos virš Juodosios ir Azovo jūrų vis dar yra saugios.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-16 „A-50 ir Il-22 nukalė saviškiai“. ISW skelbia, kaip yra iš tikrųjų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 14-osios naktį Ukrainos kariai sunaikino Rusijos ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvą A-50 ir smarkiai apgadino skraidantį komandų postą lėktuvą Il-22M.

Rusijos Federacijoje nutekėjo informacija, kad lėktuvus per klaidą apšaudė Rusijos oro gynyba. Amerikos karo studijų institutas (ISW) paaiškino, kodėl skelbiama tokia versija.

Anot ISW, Rusijos informacinė erdvė daugiausia neigė, kad į A-50 lėktuvą smogė Ukrainos pajėgos, o tik skatino teiginius, kad orlaivį sunaikino draugiška Rusijos oro gynybos ugnis.

„Teiginiai, kad Rusijos oro gynyba numušė A-50, reikštų katastrofišką Rusijos pajėgų nesėkmę, jei tai tiesa. Rusijos šaltinis, kuris daugiausia dėmesio skiria Rusijos aviacijai, kaltino Rusijos vadus, kurie neturi reikiamos patirties savo pozicijoms“, rašo instituto analitikai.

Jie pažymi, kad nepaisant pareiškimo apie nekompetentingą vadovavimą, jų nuomone, dabartinis Rusijos oro ir kosmoso pajėgų vadas generolas pulkininkas Viktoras Afzalovas turi didelę Rusijos oro gynybos operacijų patirtį.

 

Anot jų, nenustatyti šaltiniai suklastojo žinią apie Rusijos pajėgų numuštą A-50, siekdami įtikinti Rusijos pilotus, jog misijos virš Juodosios ir Azovo jūros vis dar buvo saugios ir kad incidento priežastis buvo žmogiškoji klaida.

„Neaišku, kodėl Rusijos pilotai turėtų būti labiau patenkinti mintimi, kad jų sausumos oro gynybos pajėgos yra tokios nekompetentingos“, – stebisi Karo studijų institutas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()