Energetikos milžinės traukiasi iš Irano rinkos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nocturne 2010-10-03 15:06
O aš galvojau, kad technologijos.lt neužsiiminėja politikavimais. Faktas jog tekstas verstas ir negali būti iškraipomas tai aiškus, bet kam tokias karikatūras dėti ?! Pasiklausykite ir patys nuspręskite ar taip kalbantys žmonės naudingi JAV diktatui.: [flash=450,338,http://static.video.yandex.ru/lite/lt90/xy8iuuybe6.2824]
sz520qm 2010-10-03 15:34
Klausimas visiems: jei reiktų emigruoti, ir pasirinkimas būtų tik iš dviejų šalių: Irano ir JAV, kur keliautumėte ir kodėl?
mnv 2010-10-03 15:34
Jus galit galvot ka norit, BET AS MANAU, jog jei klausyt DIKTATO, tai geriau klausysiu AMERIKIETISKO, DEMOKRATISKO diktato, negu islamistu-fundamentalistu-SARIATO istatymu. Ahmanidziadas gali uzsikast po sesiom pedom zemes su savo "zmoniskumo" ir "teisiu" skiedalais, kol jo sali zmones uz visokius menkniekius, paziuras ir pns uzsvaidomi akmenimis ir nukapojamos galvos, kol jis remia teroristinius judejimus, sventai tiki, kad del viso kas bloga yra kalti zydai, ir grasina nusluot salis nuo zemes pavirsiaus. Jis yra religinis fanatikas, o mano akimis, tokie zmones yra paprasciausiai ZEMO INTELEKTO, ir perdaug tvirtai "tikintis" savo teisybe, del to isivaizduoja esantis nebaudziami (aka sventas ju tikslas ir "visagalis dievas to nori") p.s. taip galvoju ir apie kitus fundamentalistus, nesvarbu kokia religija Vat taip va.
sz520qm 2010-10-03 15:46
Tikriausiai suvoki, kad jau pagal apibrėžimus toks dalykas kaip "demokratiškas diktatas" negali egzistuoti ir šiuo atveju prieštarauji pats sau?
Pumper 2010-10-03 16:05
- "Why are the Jews hated? It is the inevitable result of their laws; they either have to conquer everybody or be hated by the whole human race . . . The Jewish nation dares to display an irreconcilable hatred toward all nations, and revolts against all masters; always superstitious, always greedy for the well-being enjoyed by others, always barbarous -- cringing in misfortune and insolent in prosperity." http://www.biblebelievers.org.au/repute.htm Apie kokias šalis tu čia kalbi?
lightfire 2010-10-03 16:07
Rusija netiesiogiai teikia ginkluotę teroristinėms organizacijoms, apie JAV pastr metu to negirdėjau. Iranas tai daro tiesiogiai
lightfire 2010-10-03 16:11
ši dalis vadinama šizofreniniu rantu. Ką čia norėjai pasakyti?
Pumper 2010-10-03 16:12
A, mat kaip. Jei netiesiogai tai viskas gerai. Dabar žinosiu.
lightfire 2010-10-03 16:22
aš ir nesakiau, kad gerai. Rusijos pozicija, tarkime, Hamas ir Izraelio atžvilgiu yra dviveidiška. Iš izraelio Rusija perka ginkluotę, o Hamas ir Hezbolah per tarpininkus parduoda savo
Pumper 2010-10-03 16:41
Dabar atsakyk. Kodėl Izraelis turi branduolinių ginklų? Kas jiem davė leidimą ar neuždraudė jų turėti? Ir kaip tu manai, jei dabar Izraelis neturėtų atominių, ar JAV, kaip savo lovos partneriui, leistų jų pasigaminti ar net savo duotų net žinant žydų požiūrį į kaimynus? Vis tik Irano požiūris Izraelio atžvilgiu lygiai toks pat kaip Izraelio Irano atžvilgiu. Tai kuo jie geresni ir kodėl Iranas negali turėti atitinkamo atsako?
mnv 2010-10-03 17:26
Jie geresni tuo, kad negrasina, ir nenusluoja irano nuo zemes pavirsiaus, nors turi su kuo, tuo tarpu iranas grasina, bet neturi su kuo... kolkas. O jei tures, tai niekas negali pasakyt, kas saus religiniam fanatikui i galva, arba nebutinai jam, gal jis netiesiogiai parduos ta ginkla, o gal net ne jis sugalvos ji panaudot, o kas nors kitas, nes gi visa valdzia ten tokia, vienas uz kita "labiau tikintys" islamistai, atsiras koks geras generolas ir sabakst...
Pumper 2010-10-03 17:39
mnv 2010-10-03 17:43
O tu kuriam? As kalbu apie galima branduolini smugi. O ir cia izraelis ne irana pult nori, o subombarduot urano sodrinimo gamyklas ir pns, kazka panasaus kaip padare su sirija ir jos branduoline programa, jog apsisaugot nuo galimu grybu demesu. Iranas tuo tarpu nori plyna lauka padaryt.
gabus 2010-10-03 17:53
Tiesiog pasirinko išeitį su mažesniu aukų skaičiumi.
Urbshis 2010-10-03 19:43
Iranas tai Persija! Persija per istorija buvo ne viena kart pasaulio imperija! Is persijos atkeliave visi pirmieji atradimai, net rastas... Ir Irane yra begales moksilininku ir dideliu protu, ko USA bijo.. Ir dar plius dideli naftos istekliai, uuii kokie dideli istekliai...USA nori ju nori...bet bijo, oi kaip bijo tu pamiseliu..bet iranas nieko nebijo, nes persai niekada nebijojo, bijodamas iperijos nesukursi, gi taip, manau... O cia db gaunas taip, Persai protingi zmones visada buvo ir yra visada isradingi kaip jau ir minejau, o cia ateina USA (na kuri laiko save pasaulio centru, galiunu ir protu turedami tuos pacius Irano protus..) sako Iranas tai psihu salis, prezidentas debilas, jie negali tureti branduolines, jie vos ne teroristai.. bet Iranas vistiek kazkaip sugeba veikti, nenusileidzia jiems, hmm o USA bijo dar labiau, nieks neisein, ot velnias, eisim kitais takais takeliais, tai kas dabar ir vyksta.. O cia kas kalba apie JTO tai ir tai paciai JTO USA turi didele itaka ir nereikia cia pasakaiciu pasakot.. Cia USA labai rupinas europa, vis atsiranda kazkokie neaiskus teroristiniai ispuoliai kurie niekaip neivyksta, USA sako Europa jums ir hana, eikit su mumis...vat jum ir JTO (cia kaip pavyzdelis). O Iranas nesikrauna.. Nes manau jei butu tikra tiesa ka skleidzia ir nori iteikti visiems USA tai Iranas susivoktu ka daro, ir deretusi... Kai tave kaltina tuo ko nepadrei gi visada ima didelis pyktis, ir visada bandai irodyti iki paskutinio kad tu to nepadarei... Taip manau ir Iranas nepasiduoda, nes zino kad nieko blogo nepadare...
Pumper 2010-10-03 20:20
Ar bent supranti, ką sakai? Japonija jau vedė derybas dėl pasidavimo, kai atominėm užmėtė. Japonai norėjo dviejų sąlygų - kad neliestų imperatoriaus ir konstitucijos, bet amerikancai reikalavo absoliutaus pasidavimo + atomines panaudojo ne tam, kad baigtų karą su Japonija, o kad pagąsdintų Rusiją, kuri jau ruošėsi eiti į Aziją, o dar gi kaip geriau išbandyti naują žaisliuką jei ne ant tikrų žmonių.
Belzebubas 2010-10-03 20:52
nemeluok, jav siulė palikti imperatoriaus sosta nelieciama, o visa kita bekompromisinis pasidavimas. Japonai sudvejojo ir gavo antra bomba. Jav gavo ko norėjo, pigia karo pabaiga, užsitikrino pasaulio super valstybės statusą, pagasdino sovietus.
hydrogenet 2010-10-03 22:34
Viskas labai paprasta. Visu pirma niekas nezino ar Iranas tikrai turi tik taikius tikslus ir nori tik pigios energetikos. Bet klausimas ne tame jie nori to ar nenori, o tame, kad tai yra potencialus pavojus visam pasauliui. Nelabai tikiu, kad Iranas tiesiogiai cia viska susprogdintu.... Yra labai didele tikimybe jog galimi branduoliniai ginklai atsirastu teroristu grupuociu rankose.... O kam sitai lygu? Jeigu mazai pastebit, kad atsiprasant p* tiems teroristams prisidejusius i kisenes sprogmenu visur taskytis, tai kas atsitiktu jeigu jie gautu branduolini ginkla? A? O jei taip atsitiktu tai jie paskleistu Allaho zodzius grybo debesyje. Ir beto negalvokite jog branduolinius ginklus galima panaudoti tik su raketinias nesejais, jas galima atvezti ir sunkvezimije ar kokiu nors kitu budu. O mes visgi esame JAV sajungininkai, tai esame potencialus taikiniai.... Jeigu jums patinka ideja, kad Iranas sodrintu urana, prasau tikekite, bet tai reiskia, kad dar mazai grybu debesu zmonija mate.
Nocturne 2010-10-04 07:51
Jo... matai Irakas irgi buvo pavojus visam pasauliui. Ačiū amerikosams kad mus visus nuo tos blogio ašies išgelbėjo. Pamąstymui: (rusakalbiams) http://video.yandex.ru/users/lt90/view/17 List_of_United_States_military_bases in the world: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Un ... tary_bases USA- imperialistinė šalis, mes priklausom tai imperijos daliai. Mažiau korporatyvine žiniasklaida tikėkit. Žiūrėkit į faktus