„Kai pamatėme rusus, mums buvo šokas. To iš jų nesitikėjome“  ()

Rusų puolimas apstulbino Ukrainos gynėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Masiniai rusų puolimai Avdijivkoje prasidėjo spalio 10 d. Tada, pasak kariškių, jie nebuvo pasirengę, kad rusai eis tokiomis gausiomis pajėgomis.

Apie tai papasakojo Ukrainos didvyris, 110-osios atskirosios mechanizuotosios brigados seržantas Igoris Timoščukas interviu TSN korespondentei Natalijai Nagornajai.

„Man tai buvo, tiesą sakant, šokas. Ne dėl to, kad jie ką tik pradėjo, bet pradėjo nuo tokios masės. Ketvirtą valandą ryto mus pakėlė. Ir pirmasis puolimas buvo link garsiojo Avdijivkos terikono. Toks kiekis priešo technikos, priešo personalo buvo šokiruojantis. Mes buvome pasiruošę, žinojome apie jų ketinimus. Bet nesitikėjome, kad kaip tik toks skaičius eis“, – pasakoja kariškis.

Pasak Igorio Timoščuko, rusai pradėjo „dusinti“ Avdijivką iš trijų pusių. Ukrainiečių gynėjų užduotis buvo neleisti jiems pasiekti terikono.

„Pirmajame ture mes su tuo susitvarkėme. Atsilaikėme, gavome savo žmones, brigada sustiprino pozicijas. Mūsų ir kaimyninių brigadų, kurios buvo kairiajame ir dešiniajame krašte, artilerija sustabdė pirmąjį puolimą. Mes laikėme Avdijivką, laikome ją ir toliau. Ir, pasakysiu atvirai, tai nebuvo taip jau netikėta... Po aštuonių dienų tai vėl pasikartojo. Vėl mes su tomis pačiomis pajėgomis. O jie tiesiog ėjo savų lavonais“, – sakė Igoris Timoščiukas.

 

Dabar terikoną užėmė priešas, sako kariškis. Todėl, pasak jo, pasikeitė logistika.

„Daugeliu atžvilgių pasikeitė logistika, pristatymo tikslumas, amunicijos pristatymas, personalas, kuris, pavyzdžiui, ateina pakeisti vaikinų pozicijose naktį. Žiemą Avdijivkoje naktys būna labai šaltos. Jei anksčiau ten buvo galima penkias dienas atstovėti pozicijose, tai dabar tai problemiška“, – sakė Igoris Timoščukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(5)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: