„Žala yra didžiulė.“ Ukraina gali paralyžiuoti Baltijos jūrą  (4)

Padaryta žala yra tikrai didelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos drono smūgis paralyžiavo bendrovės „Novatek“ dujų terminalo darbą, kuris yra ne tik didžiausias suskystintų gamtinių dujų (SGD) gamintojas šalyje, bet ir priklauso artimiems Rusijos diktatoriaus draugams.

Tai teigiama „Reuters“ straipsnyje.

Drono ataka į Rusijos Ust Lugos (Leningrado sritis) uostą Baltijos jūros pakrantėje buvo įvykdyta sausio 21-osios naktį. Dėl to „Novatek“ dujų terminale kilo didžiulis gaisras. Gaisras buvo užgesintas tik po paros. Žala padaryta akivaizdžiai didelė – objektas nenaudojamas tris dienas.

Šaltiniai teigia, kad dėl smūgio buvo apgadintos dvi cisternos, taip pat siurblinė. Gamykloje sustabdyti visi technologiniai procesai, tarp jų ir naftos produktų krovimas į laivus.

Iki sprogimo per Ust Lugos terminalą kasdien buvo eksportuojama apie 5 mln. tonų naftos produktų. Pirkėjai – Kinija, Singapūras, Taivanas, Malaizija, Turkija ir kitos šalys.

Dėl apdegusio terminalo rusai, ekspertų teigimu, per dieną praranda apie 2 mln. dolerių. Remontas gali trukti nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Atsižvelgiant į tai, kad Rusijos Federacijai taikomos sankcijos, galima tikėtis, kad terminalo atkūrimas nebus greitas.

 

Šiuo smūgiu Ukraina pademonstravo, kad yra pajėgi paralyžiuoti Rusijos eksportą per Baltijos jūrą. Tai tikra nelaimė Maskvai, turint omenyje, kad šia kryptimi vyksta apie 40% viso Rusijos naftos eksporto. Rusijos Federacija per savo Baltijos uostus kasdien parduoda apie 75% Uralo naftos (apie 1,5 mln. barelių).

Kitų alternatyvių būdų Maskva neturi.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(2)
(145)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: