„Erdoganas nusprendė, kad jis yra sultonas. Nusipirko S-400 iš Rusijos.“ Netikėta. Ką padarė JAV  (3)

„Jau kitą dieną Turkija patvirtino Švedijos narystę NATO.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Erdoganas nusprendė, kad jis yra sultonas ir turėtų vienu metu kovoti ir su Sorosu, ir reptilijomis, todėl neturėtų būti tik Vakarų pusėje. Nusprendė nusipirkti S-400 iš Rusijos. Oro gynybos sistemas, kurių darbą pamatėme. Tačiau tada Erdoganas to nežinojo ir manė, kad perka kažką iš serijos „analogų nėra“.

JAV pareiškė, kad taip netinka. Ir blokavo naujausio F-35 lėktuvo pardavimą Erdoganui. Ir – arba esame sąjungininkai, arba „perki lėktuvus iš Rusijos“.

Erdoganas įsižeidė ir blokavo Švedijos įstojimą į NATO. Ir paprašė jam parduoti bent senus F-16. Jis juk yra NATO. Jis yra sąjungininkas, turintis bazes savo teritorijoje.

Jie ilgai derėjosi, bet dėl ​​to Turkija patvirtino Švedijos narystę NATO, o JAV jai pardavė lėktuvus. F-16, žinoma, ne modernius F-35.

Ir norėdami pamokyti Erdoganą, jie paėmė ir pardavė Graikijai modernius F-35. Potencialus Turkijos priešas. Kad Erdoganas žinotų savo vietą. Jau kitą dieną Turkija patvirtino Švedijos narystę NATO.

Susitarimai su Graikija leido JAV prašyti Atėnų padėti Ukrainai. Sovietų ginklų likučius graikai ruošiasi perkelti į Ukrainą. Taigi JAV, bent iš dalies, kompensavo tai, kad Kongrese nebuvo balsuojama už pagalbą Ukrainai.

Visi laimingi. Išskyrus Putiną. Na, ir Erdoganas vargu ar laimingas. Ir apskritai visa ši epopėja jam nelabai sėkminga. R.T.Erdoganas žiūri, kaip veikia Rusijos oro gynyba, ir rauna sau nuo galvos likusius plaukus. Ir galvoja „ir kodėl aš visa tai pradėjau“.

 

Analitikas Serhijus Fursa apie tai rašo savo „Facebook“ paskyroje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(425)
(11)
(414)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: