„Prasideda... Ukraina gali laimėti.“ Skelbia daug žadančius įvykius  ()

Ekspertas pabrėžia, kad kovų metu Rusijos karinis potencialas labai degraduoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendra ekonominio ir karinio spaudimo Rusijos Federacijai strategija, kurią vykdo Ukraina ir jos sąjungininkai, veikia – degraduoja Rusijos karinis potencialas, o ne Ukrainos.

Ukraina gali laimėti karą prieš Rusiją ir štai kodėl – aiškina karo ekspertas Danas White'as. Rusijos vykdomas puolimas prieš Avdijivką labai primena jos pragaištingas operacijas Vuhledare ir Pyro pergalę Bachmute 2023 metų pavasarį. Besitęsianti strategija mesti didžiulius kiekius vyrų ir įrangos dėl menkų tikslų kenkia moralei ir rodo, kad Rusijos kariuomenė nenori arba negali pasimokyti iš praeities klaidų.

Nė vienas iš šių paaiškinimų nieko gero nežada Rusijos perspektyvai užsitęsusiame kariniame konflikte. Karo stebėtojas Danas White'as apie tai rašo Vašingtone įsikūrusiam „Wilson centre“ skirtoje medžiagoje „Ukraina gali laimėti sekinantį karą“. Ekspertas pabrėžia, kad kovų metu Rusijos karinis potencialas labai degraduoja.

Rusai jau dabar yra sunkioje padėtyje Juodojoje jūroje, kur jų laivynas prarado liūto dalį savo jėgų ir buvo priverstas palikti okupuotą Krymą. Rusija negali naudoti savo lėktuvų danguje virš Ukrainos, nes Ukrainos oro gynybos sistemos buvo daug kartų sustiprintos.

 

Rusija, nepaisant didelės kariuomenės, susiduria su apribojimais ir nuolatinėmis problemomis jūrų, sausumos ir oro gynybos srityje. Šie sunkumai yra gilesnių problemų šalyje pasekmė. Galimybė visapusiškai išnaudoti didžiulį karinį potencialą yra ribota, ką liudija pasikartojančios nesėkmės.

Nors Rusija turi daugiau karinių išteklių, palyginti su Ukraina, jai gali būti sunku iki galo išnaudoti šį pranašumą. Karas nesulaukia palaikymo tarp karinio amžiaus Rusijos piliečių, kurių daugelis masiškai palieka šalį po 2022 metų vasario įvykių.

Nors Rusijos vadovai teigia, kad daug patriotiškai nusiteikusių savanorių pasirenka tarnauti kariuomenėje.

 

Tačiau tokius teiginius paneigia tokie veiksmai kaip pilietybės standartų mažinimas, siekiant pritraukti potencialių karių iš užsienio. Vyriausybės pastangos padaryti karo tarnybą patrauklesnę susiduria su iššūkiais, nes daugėja aukų. Rusijos veteranai, kurie lieka neįgalūs, vis dažniau tampa šio konflikto veidu.

Performuluotas teiginys, kad didžiausia Rusijos armija gali būti ne daug didesnė nei jau dislokuota, esant dabartiniam skaičiui, jai sunku vykdyti kombinuotas ginkluotas operacijas, nurodo Rusijos karinės galios ribotumo ir problemų esmę.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(12)
(174)

Komentarai ()