„Dingo 100 000 minosvaidžių šaudmenų už 36 000 000€.“ Ukrainoje šokas. Kas nutiko  ()

Penki aukšti gynybos pareigūnai ir verslininkai įtariami prisidėję prie sąmokslo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba SBU pranešė, kad dabartiniai ir buvę aukšto rango Gynybos ministerijos pareigūnai ir susijusių įmonių vadovai „bandė iš biudžeto pavogti beveik 1,5 mlrd. grivinų (40 mln. JAV dolerių arba 36 mln. eurų), pirkdami 100 tūkst. minosvaidžių šaudmenų ginkluotosioms pajėgoms“.

Penki aukšti gynybos pareigūnai ir verslininkai įtariami prisidėję prie sąmokslo. Aukšti Pentagono pareigūnai šią savaitę perspėjo, kad Ukrainos kariams po beveik dvejus metus trukusio karo su Rusija senka amunicija.

Sausio 27 d. įtarimai pateikti penkiems asmenims. Vienas iš jų sulaikytas, kai bandė bėgti iš Ukrainos.

Įtariamieji kaltinami „bandę iš biudžeto pavogti beveik 1,5 mlrd. grivinų (40 mln. JAV dolerių arba 36 mln. eurų), pirkdami 100 tūkst. minosvaidžių šaudmenų ginkluotosioms pajėgoms“, nurodė SBU.

Jie įtariami 2022 m. rugpjūtį pasirašę sutartį dėl sviedinių pirkimo iš ginklų tiekėjo „Lvivo arsenalas“, o po to Gynybos ministerija „pervedė visą pasirašytame dokumente numatytą sumą į bendrovės sąskaitas“. Iš ten lėšos atiteko užsienio komerciniam subjektui, turėjusiam pristatyti amuniciją, tačiau, pasak SBU, į Ukrainą nebuvo išsiųstas „nė vienas artilerijos sviedinys“.

 

Tarp pareigūnų, kaltinamų dalyvavimu šioje schemoje, yra esami ir buvę Gynybos ministerijos Ginkluotės ir karinės technikos plėtros departamento vadovai, taip pat „Lvivo arsenalo“ vadovas. Prokurorai teigia, kad  pavogtos lėšos buvo areštuotos, sprendžiamas jų grąžinimo į Ukrainos biudžetą klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: