„Labai norėjome visko ir greitai.“ Pulkininkas atskleidžia realybę  ()

„Kovojame už savo tautą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje artėja prie savo antrųjų metų pabaigos ir virsta karu „už tautą“, nes kovoti prireiks dar daug laiko. Tokias mintis interviu UP išsakė Nacionalinės gvardijos „Charta“ 13-osios brigados vadas pulkininkas Ihoris Obolenskis.

„Jei prieš tai mes kovojome už savo namus, už šeimą, tai dabar mes kovojame už savo tautą. Ir tai jau keičiasi žmonių galvose. Jie supranta, kad karas bus ilgas, jie pradeda suprasti, kad privalo kovoti už tautos išlikimą“, – sakė Obolenskis.

Kariškio teigimu, tik dabar žmonėms pradėjo suvokti realybę ir kad nesitęs 5-10 metų. Jis įsitikinęs, kad jis tęsis ilgiau ir Rusija visada norės kažką daryti su Ukraina.

„Labai norėjome visko ir greitai. Tačiau karas truks ne 5-10 metų, o ilgiau. Šis kaimynas visada bus su mumis ir jis visada norės su mumis ką nors padaryti“, – sako kariškis.

 

Kartu jis atkreipė dėmesį ir į geras naujienas – Obolenskis mano, kad valstybė juda teisinga linkme ir tai laikui bėgant lems teisingesnę personalo atranką.

„Žmonės bus paskiriami pagal tai, kokį išsilavinimą jie turi, kokį pasirengimą. Ir tai bus vienas iš žymenų, kad einame teisinga kryptimi“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(1)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: