„Sėdėjo savo urvuose ir ruošė sau maistą.“ Kaip į nelaisvę pateko elitiniai Rusijos desantininkai  ()

Sėkmingoms operacijoms reikalingi motyvuoti kovotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

30-osios atskiros mechanizuotos brigados, pavadintos kunigaikščio Konstantyno Otrožskio vardo žvalgybos padalinio grupės vadovas su šaukiniu „Tanto“ kalbėjo apie elitinių Rusijos desantininkų medžioklę Bachmuto kryptimi.

Pokalbio su TSN korespondente Margarita Potapova laidoje „1+1“ metu jis pasidalijo informacija apie pasirengimą ir puolimą. „Per paskutinę specialiąją operaciją vykdėme puolimo operacijas toje pozicijoje, kurioje buvo įsikūrę rusų desantininkai. Tai yra, mums buvo svarbu ją paimti, nes rusai neleido mūsų pėstininkams judėti toliau į kitą poziciją“, – pabrėžė „Tanto“.

Parengiamiesiems operacijos darbams buvo skirtos tik trys dienos – viskas turėjo būti suplanuota, atliekama žvalgyba iš oro, suderinti padalinių veiksmai. „Reikėjo slapta ir greitai žengti į starto liniją ir judėjimo metu turėti ugnies priedangą. Nes po to turėjome dvi minutes, kad paimtume granatas ir šoktume į priešo apkasus, kad pradėtume ten valymą“, – pabrėžė jis.

Vykdyti operaciją grupė pradėjo sutemus. „Pasirinkome tą laiko tarpą, kai jie (rusai - UNIAN) keičia bepiločius orlaivius iš dieninių į naktinius, kad jiems būtų sunkiau orientuotis ir mus pastebėti. Ir kad vėliau mūsų pėstininkams, kurie pakeis mus po puolimo, būtų saugu judėti ir įeiti į apkasus. Jų „naktiniai paukščiai“ taip pat skraido, bet mes turime ginklus, kurie išsprendžia šią problemą“, – aiškino jis.

 

Pagrindinė užduotis prieš prasidedant puolimui buvo rasti priedangą pasalai. „Ir viskas pavyko. Priešas nenujautė, kad ruošiame kažkokį šturmą“, – pažymėjo jis.

Pati Rusijos desantininkų pozicijų šturmo operacija prasidėjo po pietų. „Grupė iš pasalos išskubėjo link priešo pozicijų. Puolimo metu rusų desantininkai, kaip sakoma, jų elitas, sėdėjo savo urvuose ir ruošė sau maistą. Buvo apie 15 val., ir jie tikriausiai nusprendė papietauti. Mums tai buvo gerai, o jiems nelabai, nes per tą laiką mes patekome į jų poziciją ir pradėjome šturmą“, – pabrėžė „Tanto“ žvalgų skyriaus vadas.

Anot žvalgybos pareigūno, jie buvo užklupti netikėtai. „Jie iš karto nepasidavė, atsišaudė“. Per šturmą kai kurie gynėjai buvo nesunkiai sužeisti.

 

Operacija buvo sėkminga, rusų pozicija buvo atkovota, dalis okupantų paimta į nelaisvę. „Mūsų pusėje buvo tik lengvi „300“ (sužeisti – Red.)“.

„Tanto“ pažymėjo, kad sėkmingoms operacijoms fronto linijoje svarbiausia yra motyvuoti kovotojai. „Deja, šiuo metu norinčių kariauti nėra daug. Sakykime tiesą. Yra pavienių žmonių, kurie žino, ką nori daryti, ir jie nebijo. Jie supranta, kad kovoja už Ukrainą ir gina savo žemę. Žmonių motyvacija mūsų dalinyje tokia: tik pirmyn. Tikslas vienas – įvykdyti užduotį ir įveikti priešą“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(246)
(4)
(242)

Komentarai ()

Susijusios žymos: