HIMARS nebeužtenka. Skelbiama, kokių naujų ginklų reikia Ukrainai  (1)

Ukrainos kariuomenėje jau dabar jaučiamas didelis šaudmenų trūkumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai negali atlaikyti dabartinio Rusijos artilerijos apšaudymų tempo. Ukrainos kariuomenėje jau dabar jaučiamas didelis šaudmenų trūkumas.

Apie tai rašo „Business Insider“. Kai kuriais skaičiavimais, Ukraina dabar per dieną pagamina tik 2 000 artilerijos sviedinių, tuo tarpu Rusija artėja prie 10 000 sviedinių. Ekspertų teigimu, kitais metais okupantų apšaudymo apimtys bus stabilios ir viršys šį skaičių.

„Kadangi praėjusią vasarą Ukraina nesugebėjo įveikti Rusijos gynybos, turėdama kiekybinį artilerijos šaudmenų pranašumą, ateities puolimų perspektyvos bus prastesnės, nebent Ukraina ir jos rėmėjai sugebės tai kompensuoti plėtodami kitus pranašumus. Tai reiškia, kad apšaudymo artilerija apimtis  ateityje teks papildyti dronais ir kitais tiksliaisiais ginklais“, - rašo  „War on the  Rocks“ .

Straipsnyje teigiama, kad Ukraina nebegali pasikliauti JAV teikiamomis didelio judrumo artilerijos raketų sistemomis (HIMARS) ar artilerijos sviediniais „Excalibur“, kad sumažintų Rusijos ugnies galią. HIMARS greitai tapo labai vertingu ginklu, kai jos pirmą kartą pasirodė mūšio lauke 2022 m. ir kai Kijevas jomis smogė į Rusijos pozicijas, atimdamas iš Maskvos galimybę išdėstyti didžiulius kiekius šaudmenų netoli fronto linijos ir išlaikyti didelį ugnies greitį.

 

Tačiau Rusija prisitaikė ir pradėjo lokalizuoti „vertingus objektus" už HIMARS veikimo zonos ribų, taip sumažindama jų veiksmingumą. Dabar galimas sprendimas, kaip sumažinti Rusijos artilerijos iššaunamų šovinių skaičių, yra aprūpinti Ukrainą tikslesne tolimojo nuotolio amunicija. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai (1)