D.Britanijos bendrovė perdirbinės plastiką į degalus  (4)

Londono priemiestyje netrukus turėtų atsidaryti pirmoji Europoje gamykla, perdirbsianti plastmasę į dyzelinį kurą, praneša dienraštis „Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienraščio duomenimis, bendrovė „Sita“, kurios savininkė yra Prancūzijos perdirbimo korporacija „Suez Environnement“, pradės įvairių plastikinių paketų, greito maisto produktų pakuočių, taip pat plastikinių indelių nuo jogurtų ir kitų maisto produktų perdirbimą į degalus, kurių galėtų pakakti maždaug 5 tūkst. po D.Britaniją riedančių krovininių mikroautobusų.

„Telegraph“ praneša, kad ateityje bendrovė tikisi padidinti panašių gamyklų skaičių iki 10. Pirmasis plastiko perdirbimo fabrikas, bus atidarytas Londono apylinkėse. Jame į degalus bus perdirbinėjamos vadinamos „amžinosios“ pakuotės nuo maisto produktų, pasižyminčios itin ilgu suirimo periodu. Iki šiol tokios pakuotės jokiam perdirbimui netikdavo ir būdavo laidojamos sąvartynuose.

Remiantis prognozėmis, kasmet gamykla perdirbs apie 60 tūkst. tonų įvairių plastmasės atliekų ir jau po penkerių metų pradės duoti pelną.

Beje, maždaug prieš metus esame publikavę rašinį apie vieną JAV pagamintą įrenginį, kuris sintetinius naftos produktus gamina iš plastikinių butelių.  Minimame rašinyje galite išsamiau susipažinti su technologinio proceso principais ir ypatybėmis. Portale ne sykį aprašyta ir idėja į degalus transformuoti anglies dvideginį

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)