„Chrome OS“ veiks tik internetinės programos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tadas 2010-11-15 16:32
" „Google“ teigimu „Chrome OS“ bus saugesnė lyginant su įprastinėmis kompiuterių operacinėmis sistemomis" Aha.., "tikrai". google gauna visišką priėjimą prie tavo kompo ir sako "saugu"... Matyt šią os ims tik tie, kas nieko nesupranta apie saugumą... Arba kam saugumas ar "saugumas" dzin... P.s. buvau nustebęs, sužinojęs, kad google skaito ir analizuoja žmonių email'us, tam kad parodytų tinkamesnę reklamą... Bet su gmail neatsisveikinau - patogus gyvatė... o reikėtų... (kad tik panašiai nesigautų su google os)....
mobilunkas 2010-11-15 16:55
su tokia OS busim nuogi pries google, ji viska zinos, nors ir dabar beveik viska zino. Stacionariam kompui su interneto laidu gal ir gerai tokia OS, bet nesiojamam kompiuteriui tai kosmaras. nerandi interneto ir sedi tarsi be kompiuterio butum, neissinesi i lauka prie ezero tokio kompo, na dar savo valstybej mobiliu internetu kazkiek galima pasinaudot, bet jei keliauji skersai europa ar tuo labiau pasauli tai praktiskai kompo kaip ir nera. o idomu nors fotkes be interneto bus galima paziuret?
faktas 2010-11-15 17:10
Manau, kad turi būti parengti kažkokie saugumo protokolai, kurie draus Google korporacijai analizuoti privačius duomenis. Priešingu atveju būtų nesąmonė visiška... Tik iš smalsumo jau siunčiu tą pirminę Cromium versiją.
RiMuSaS 2010-11-15 17:31
"P.s. buvau nustebęs, sužinojęs, kad google skaito ir analizuoja žmonių email'us, tam kad parodytų tinkamesnę reklamą... Bet su gmail neatsisveikinau - patogus gyvatė... o reikėtų... (kad tik panašiai nesigautų su google os).... " Taip privatumas reikalingas. Bet kad jau zinai, kad taip yra. Nesusimastei kad yra daug patogiau gauti tokai reklama kuri atitinka tavo pomegius, nes vienaip ar kitaip tu reklamu pilna ir ju neisvengsi. Tai bent gauti tokia kuri tinka tau. O ne visoki ss. Tuom as nesistengiu pateisint google privatumo pazeidimus bet... yra kaip yra. Nera butina naudotis gmail
Vazix 2010-11-15 17:43
O bent kas nors skaitė sutarties sąlygas registruojantis prie Google? Google nėra įsipareigojusi beveik už nieką. Pagal sutartį, ji gali bet kada neperspėjusi nutraukti paslaugų tiekimą... Įdomu ar tai pasikeis kai pusę OS funkcionavimo yra paremta būtent Google paslaugom. Nors, jeigu ir OS bus nemokamas, jie vis tiek gali pasilikti galimybę paslaugų nebetiekti...
augrapropi 2010-11-15 18:46
Visi tokie susireikšminę ir taip bijo dėl savo privatumo, kad net juokinga man. Negi jūs tikrai manot, kad esat tokie svarbūs, kad jūsų informacija kas analizuotų neskaitant kokio nors boto kuris ras panašius žodžius reklamoj ir jūsų laiške... Negi tikrai turit kažką tokio svarbaus, ko niekas negali sužinoti. Ir ar tikrai tai kas taip svarbu jum yra svarbu ir google. Kuo jūsų paslaptys svarbesnės negu bet kurio kito žmogaus, kad jomis domėtis reiktų... Toks jausmas lyg visi čia slaptieji agentai. O jeigu ir turit ką slėpt, vadinasi esat padarę kažką, ko daryti nereikia...
Laurynas19 2010-11-15 19:30
Jei tu internete tik feisbukini ir žaidi žaidimus, tai tau nėra ko bijoti. Bet nemažai žmonių į el. paštą gauna įvairius slaptažodžių priminimus, ar kitą svarbią informaciją. Tarkim kuria kažkokį internetinį projektą ir google gali pavogti tą sumanymą ar pan. Tikrai yra ko bijoti.
zemaitux 2010-11-15 21:00
jei taip nieko nebijai, kam tau ant lango uzuolaidos? Cia retorinis klausimas
AirDog 2010-11-15 21:17
"Naršyklei" 2GB..?!
Freon1337 2010-11-15 21:29
Tu bent skaitei ? Tai operacine sistema narsykles tipo. Be to cia rasot apie reklamas, isirasot ad-block ir nematot nei vienos. Nei youtubei nei gmaile nei niekur.
liquid 2010-11-15 21:46
O tai kiti emailo tiekejau jau negali perziureti tavo laisku ane? Ko jus ta Google taip sureiksminat? Jeigu nori buti visiskai saugus, tai ir nesinaudok visokiais FB, Google, Yahoo ir pan. Nors as tikrai nemanau, kad Google labai domisi tavo informacija, taip pat nemanau, kad jie skaito visus laiskus, juk kiek tam istekliu reiktu. Botai nuskanuoja laiskus ir viskas. Jei jau nori buti saugus, tai laikyk viska savo serveriuose. Ir tai 100% negali buti tikras, kad niekas tavo info nepamatys.
Shinigami 2010-11-15 22:13
Visa informaciją labai lengva apsaugoti tik reikia šifravimo programos kuri prieš išsiūsdama informaciją ją užšifruoja su kokių raktų ir atšifruoja kai ją gauni atgal. Žinomą jei google ryžis įdėti į savo OS.
legendinis 2010-11-15 22:24
hmm na isirašiau gal ir nieko tačiau neaišku kodėl taip lagina nekrauna net puslapiu viena google.lt atidaro ir eina ieškoti. Bet tikrai idomus toks daikčiukas , ir tikrai gan greitai uzsikrauna ypac kai reikia staigiai patikritni paštą ar į internetą nueiti tai labai gerai
rwc 2010-11-16 00:14
Galima pagalvoti, kad visi puikiai žino, ką apie juos siuntinėja naršyklė ir OS. Pvz., Opera Mini. Ir dar, galima pagalvoti, kad Google nesitiki nuportinti Google Docs, Apps ir Mail į savo OS. Na taip, pirmoj versijoj nebus. O paskui bus. GDocs ir GMail puikiausiai veikia be interneto, tik be internetinių galimybių: talpinimo Google serveriuose ir pan.. Dauguma Google Docs funkcijų veikia net ir lėktuve, be jokio ryšio gali skaityti senus GMail laiškus ir rašyti naujus. Ir taip, tinklo OS yra architektūriškai gerokai saugesnė nei vartotojo OS. Tą žino kiekvienas adminas. Pirma, nes tinklo programos parašytos aukšto lygio kalba - javascript ir HTML, o ne įrenginio CPU komandomis. Antra, nes galima centralizuotai keisti prieigos taisykles, juoduosius sąrašus ir t.t.. Pasigavai Nimdą? Ne problema - po pusvalandžio ji paprasčiausiai nepasileis. Trečia: kuo mažiau programų patenka į vartotojo įrenginį, tuo vartotojas saugesnis.
faktas 2010-11-16 00:25
Bandydamas įrašyti sugadinau du DVD ir vis tiek įsirašo su klaida. Susinervinau ant google! Pereisiu pas Windows Live Essentials!!!
secret 2010-11-16 00:53
Freon, tai kad tu nematai reklamos, nereiskia, kad kiti nemato tavo duomenu. pagrindine tema cia yra, ne reklama, o privatumas.
Neodan 2010-11-16 09:02
Jus galvojat cia google vienintelis siaubunas kuris analizuoja laiskus, tai ko jus ieskot (googlinat),... ? Dabar dar google gales ir prieiti informacijos jusu kompiuterije kuris naudos chrome OS. O kas nors esat skaite M$ taisykles? Net nusipirke licenzija legaliu langiniu, jus tik nusiperkat teisia jomis naudotis. M$ nenesa jokios atsakomybes. Jie gali prieiti prie Jusu informacijos kompiuteryje. Jau geriau gauti nemokama osa ir matyti personalizuotas reklamas (Chrome OS), nei moketi uz licenzija ir gauti tiek pat reklamos (M$ langines) O jei labai pergyvenate del privatumo, tai pilna opensource nekomerciniu programu. O jei norit buti 100% islaikyti privatuma, tai visiskai nebesinaudokit internetu, nesinaudokit telefonu ir siaip persikeltik gyventi i kokias misku gludumas.
lmn 2010-11-16 12:06
Kuo JS ir HTML saugiau už C, C++? Visas programas vykdo vartotojo procesorius. Šiais laikais beveik niekas neprogramuoja mašininiais kodais Čia, matyt, norėjai saugumą susieti su klientas-serveris architektūra? Centralizuoti duomenys pas žinomą gigantą irgi turi minusą - tai yra patrauklus objektas įsilaužėliams. Nebūkim idealistai, ir Google pralaužiamas. Kaip visuomet, lazda turi du galus.
rwc 2010-11-16 14:17
Labiausiai pralaužiami vartotojų slaptažodžiai. O jei infrastruktūra padaryta gerai, decentralizuotai, tuomet net ir pats pikčiausias giganto adminas negali nieko išpešti. Manai, kad klientų slaptažodžiai saugomi vienoj lentoj? Manai, kad darbiniai duomenys debesyje nėra papildomai šifruojami kokiu AES? Juk net ir RAM turinys paprastai koduojamas riboto galiojimo raktu - kartais tikra to žodžio prasme vienkartiniu.
Indigo89 2010-11-16 18:12
Ko jau ko bet kad google pavogs jusu interneto puslapiu idejas tai galit tik pasvajot jie ten savo idejom yra taip uzsikase kad vos speja suktis, o lietuvoj ant vienos rankos pirstu galima suskaiciuot geras idejas susijusias su internetu ir kompais. GetJar pvz. Kazkaip toks vaizdas darosi kad google greit tures visa informacija apie visus visur...