FTB mano, kad trečdalį viso „spamo“ platino 23 metų rusas  (7)

FTB padarė išvadą, kad už vieno stambiausių pasaulio „botnetų“ „Mega-D“ kūrimą yra atsakingas 23 metų Maskvos gyventojas Olegas Nikolajenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Botnetas“ „Mega-D“ galėjo platinti daugiau nei 10 milijardų šlamštlaiškių per dieną, o jam teko beveik trečdalis viso pasaulinio brukalų srauto. 2009 metų pabaigoje jį nukenksmino bendrovė „FireEye“.

„FireEye“ duomenimis, „Mega-D“ apjungė apie 509 tūkstančius apkrėstų kompiuterių, o jo generuojamo pasaulinio „spamo“ dalis siekė 32%.

Apie 23 metų maskviečio veiklą FTB sužinojo iš ankščiau suimtų internetinių sukčių, Džodi Smito ir Lenso Atkinso, besinaudojusių „Mega-D“ paslaugomis savo prekių reklamai – netikriems „Rolex“ laikrodžiams ir potencijos gerinimo preparatams. Atkinsonas papasakojo, kad jo „stambiausiais brukalų kompanionais buvo rusai“.

Tyrėjai aptiko ir finansinius dokumentus, kurie rodo, kad Nikolajenko iš Atkinso už „spamo“ siuntimą per pusmetį gavo 459 tūkstančius dolerių. Nikolajenko buvimo vieta nėra nustatyta. FTB duomenimis, praėjusiais metais jis lankėsi Los Andžele, Niujorke ir Las Vegase.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)