Žlugo „Symbian Foundation“ atvirojo kodo projektas  (20)

„Nokia“ vystoma operacinė sistema „Symbian“ ir toliau neišbrenda iš nesėkmių liūno. Tai rodo ir naujasis kompanijos žingsnis atsisakyti atviro kodo strategijos - lapkričio mėnesį „Nokia“ pareiškė planus susigrąžinti visišką „Symbian“ operacinės sistemos plėtros valdymą ir naikinti „Symbian Foundation“ iniciatyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, jog oficialus „Symbian Foundation“ internetinis puslapis taip pat bus uždaromas – tai įvyks gruodžio 17 dieną. Kartu su juo bus panaikinti „Facebook“ ir „Twitter“ naujienų srautai.

„Symbian Foundation“ buvo įkurtas siekiant sistemą paversti šią operacinę sistemą patrauklesne kitoms kompanijoms („Sony Ericsson“, „Samsung“ LG ir kt.), taip pat programų kūrėjams įvedus atvirojo kodo politiką. Deja, ši strategija nepasiteisino ir didieji gamintojai galop paliko projektą, „Nokia“ vėl tapo didžiausia „Symbian“ platintoja ir nebeliko prasmės „Symbian“ valdymą patikėti atskirai organizacijai.

Tačiau „Nokia“ ragina nelaikyti „Symbian Foundation“ uždarymo sistemos mirtimi. Tvirtinama, kad kompanijai „Nokia“ tiesiogiai valdant sistemą, gamintojas galės kur kas greičiau pasiūlyti vieną sistemą tam tikriems prietaisams, taip pat nebereiks laukti atnaujinimų taip ilgai. Tiesa, skeptikams didelio optimizmo tai nekelia – jau ir pačios kompanijos atstovai pripažino, kad su naująja Symbian operacine sistema veikiantis mobilus telefonas Nokia N8 parduodamas ne taip, kaip buvo tikėtasi, o nuo minėtos operacinės sistemos nusigręžė praktiškai visi gamintojai, kurie ankščiau pristatinėjo telefonus pagrįstus ja.

Daugiausia nerimaujama dėl to, jog „Symbian Foundation“ uždarymas apsunkins programuotojų darbą. Visi kuriantys programas „Symbian“ sistemai ir nepasirūpinsiantys „Symbian“ programų kūrimo įrankių atsisiuntimu iš oficialios „Symbian Foundation“ svetainės iki numatyto uždarymo laiko, galop privalės laukti sausio 31 dienos, kuomet bus išleisti DVD ir USB, talpinantys visą reikiamą „Symbian“ programuotojo programinę medžiagą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: