Lietuvoje pakeistos nuobaudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2010-12-14 19:28
Nesuprantu ju, ko jie smulkinasi? Tai keltu is karto iki 3000lt bauda ir ramu. Debilai atsiprasant, gavus bauda uz zalia veja gauni bauda prilygstancia pusei minimalaus atlyginimo. Tikriausiai nei vienoje salyje nera tokiu kosminiu baudu. Neskaitau tas salis kuriose baudos mokamos praporcingai pazeidejo atlyginimui. Is nesiskaitymo su Lietuvos pilieciais, man nesinori gyventi gimtineje.
Anzuolas 2010-12-14 19:37
andriulis, as nesuprantu, ko tu cia putojiesi. Nevazinek po zalias vejas ir nepazeidinek taisykliu, tada ir baudu nereikes moketi. As kaip tik dziaugiuosi, kad tokie teliukai uz vairo privales vis daugiau pakloti uz savo nemoksuma, o dazniausiai uz taip ir niekur nuo paauglystes laiku neisgaravusi "mandruma". Taigi, ruoskis atverti pinigine, kaliu nabage.
qzar 2010-12-14 19:43
Jai yra noras pazeidineti taisykles kad kuo maziau pinigine kentetu tai vaziuok kur nori ir daryk ten ka nori.
ligonis 2010-12-14 19:46
man ir truputi nepagrysti nepasitenkinimai baudom atrodo. "as negaliu to daryt ir man dar tokia didele bauda uz tai duot galit?!?!" skamba apsurdiskai....
Donattello 2010-12-14 19:49
Mentams padaugės įplaukų, anksčiau dėl 40litu nė nevertėdavo kažką bausti. dabargi iki 300 jau pasirankios kyšiukų.
domast 2010-12-14 19:49
Lietuvių mentalitetas toks yra kad ne socialinės reklamos, o baudų dydžiai padeda prisikasti iki smegenų aš dar siūlyčiau dviratininkus smarkiai bausti už važinėjimą užmiestyje tamsiu paros metu be atspindinčios liemenės bei lempučių priekyje ir gale...
Nerijux 2010-12-14 19:53
"Kiti kelių eismo taisyklių pažeidimų užtrauks nebe 40-80, 100-300 litų baudą arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vieno iki trijų mėnesių. Tai - vairuotojų reikalavimo duoti kelią pradedant važiuoti, įvažiuojant į kelią, persirikiuojant ir kitaip keičiant važiavimo kryptį nevykdymas" Šito aš nesuprantu- čia kaip, kiekvienas vairuotojas gali reikalauti duoti kelią, o jei kažkas jam neduoda (pvz variklis užgeso) galima jau bausti? Ir kas baus, jis pats, ar policija iškvies, kad kažkas nedavė jam kelio, nors jis reikalavo? Kažkoks absurdas...
Robinis 2010-12-14 19:54
Ir labai teisingai, kad padidino. Jei nemoki laikytis taisyklių tai reiškia nereik leisti vairuot asilams, nes dar nesubrendęs protas laikytis gana paprastų taisyklių. O nepatenkinti tie kurie gauna baudas... O kas negavo baudų tai ir toliau ten jiems nė šilta nė šalta bus... Kodėl kita gali laikytis, o kiti ne ?
Tarkvinijus Išdidusis 2010-12-14 19:57
Šiuo atveju kalbama apie tyčinius nusižengimus (tą visi turi ir suprasti), o ne techninius automobilio nesklandumus.
Vizitas 2010-12-14 20:00
niekas nepasikeis tik skatina korupcija ir viskas
andriulis 2010-12-14 20:04
Snekuciai jus. Is pradziu reikia sudaryti salygas, kad nereiketu masinas ant vejos statyti. Tokiam rajone gyvenu, jog grizus veliau namo, nerasi vietos ne tik kieme, bet visam rajone. Tai ka jus gudruciai siulot? Cia siti pazeidimai kuriems pakeltos baudos, yra pagrindinis prasizengimas mieste. Izvelgiu tik tai, kad bandoma gauti daugiau pinigu, o ne tvarka ivesti. "vairuotojų reikalavimo duoti kelią pradedant važiuoti, įvažiuojant į kelią, persirikiuojant ir kitaip keičiant važiavimo kryptį nevykdymas" - cia kiek suprantu yra posukio rodymas.
Vazix 2010-12-14 20:13
Kam reikalauti mažesnių baudų, jeigu taisyklių neturėtų tyčia pažeidinėti niekas? Jeigu purkštaujate tai arba jūs esate neatidus vairuotojas, arba tokiu apsimetat. Abiejais atvejais jum keliai- ne vieta. Taisyklės kuriamos keliuose mažinti riziką, taisyklių nesilaikymas dažnai kelia tiesioginį pavoju kitiem, kurie taisyklių laikosi.
Sa 2010-12-14 20:30
Rajoną keisk, gudruti, o jei ir tai nepadeda, tai naudok viešąjį transportą. O šiaip vistiek baudos stipriai per mažos lieka. Baudos turi būti tokios, kad gailėtumeis to ką padarei, o ne sumokėtum ir pamirštum. Va pavyzdžiui man, vienoje vakarų šalyje užteko mašiną pastatyti ant žalios vejos man (nebuvo kitur laisvų vietų), gavau baudą ~600Lt. Vienintelis pliusas buvo tas, kad galėjau „lizingo“ principu išsimokėti. T.y. į mėnesį mokėdavau tam tikrą įmoką farų komisariatui.
Robinis 2010-12-14 20:32
Pats šnekutis, kad ne tas žodis. Sakai nėra vietos aikštelėse ? a bent kart kreipeisi į seniūniją ar kur nors, ar bandėt bendruomenė duot kokį projektą kur nors dėl šios bėdos ???
Azys 2010-12-14 20:35
Korupcijos lygiu ir taip lygiuojames i Afrikos salis, o tokie sprendimai ja dar labiau didins. Kitas dalykas padidejus baudoms, padauges kreipimusi i teismus, vel papildomos islaidos valstybei. Kad pazeideju sumazes irgi naivu tiketis, nes musu policijos mentalitetas toks, kaip ir visu likusiu pilieciu, pasipinigaut progos niekad nepraleidzia, todel stabdo ir baudzia kada reikia ir kada nereikia.
Sa 2010-12-14 20:35
Kodėl padidins? Nuo kada lygiuojamės? Apie kokias papildomas išlaidas valstybei kalbi? Apgailėtinai atrodo tie sovietinio mentaliteto žmonės.
andriulis 2010-12-14 20:44
Nezinai, o jau komentuoji. Yra seniai padaryta net keleta aiksteliu is gyventoju lesu, o is savivaldybes gauti parama patys suprantat. Irengtu nauju aiksteliu nepakanka daugiau nei 8-iems namams. Vieni tik sneka, o kiti daro, bet be savivaldybes pagalbos bergzdzias reikalas. Rusisko mentaliteto tai tu.
Heksogenas 2010-12-14 20:48
Spangalystės eilinės.. Dar vienas metų pasipinigavimo skatinim oatvejsi ir savo galiso rodymas.. Daros iapsurdas ka iekrti kokai ištisinę liniąj ir tau kapiec.. Tegu lsutvarko sistemą kaip priklauso privažiuoji sankryžą ir nesuprasi kieno pagrindines kelias.. Arba juostos neišbraižytos.. O mentai dažnai kabinėjasi prie visko, kas tirkai nekenkia ir tikrai matosi, kad nori pasipinigauti.. Greitu laiku su dviračiu važiuosi greičiau nei su auto, greitis kitur sudėliotas nelogiškai.. Keli namuka istovi per kelis šimtus metrų nuo kelio ir ja uten gyvenvietė ir judi 5km ant 50km/h absurdas ir tokių kelių daug.. Arba apsistato kas nros namą šalia aplinkelio aplink meistą ir aplinkeli ogreitis vėl 50km/h Tegu sprendžia tokias bėdas.. Beje baudos duodamso bus pagrinde doriems piliečiams kuriam nepavyko išvenkti situacijos, o debilu aktire maigstralėj kaire jusota važiuoja ant 90 ar staiga sugalvoja važiuoti lygegrečiai fūros greičiu ir stabdo eismą niekas net neketina bausti.. Tiesiog kaip buvo minėta bandoma užsikalti daugiau pinogo ir patiems mentams gerai daugiau kyšio, o jei snukutis nepatiks.. Dar apkaltins už kyšio davimą.. Primeskit kodėl nedidina baudų už brakonieriavimą? a todėl, akd valdžios galvo mtai nenaudiga.. O brakonieriavimas tai vagystė iš 3 milijonų.. Matyt kai i6dalini nuostolius netokie dideli..
HDi 2010-12-14 20:49
Kaip dažnai pats pareigūnas prašo kyšio, ir kaip dažnai bandoma praslysti su kyšiu iš vairotojo pusės?! Aš už tokius padidinimus, o ypač už tą veją arba invalidus turėtų baust daug stipriau, nes tarkim kai palyja tai kaip atrodo tos vietos kur statomos mašinos ir t.t. O tamsta galite auto palikti ir saugojamoje aikštelėje, arba parduotuvės aišktelėj ar dar kur, ar tasmtai reik kad mašina būtų prie pat durų ?
andriulis 2010-12-14 21:06
As suprantu jei butu irengtos naujos ir praplatintos senosios aiksteles, tuomet tikrai vertetu bausti prasizengusius. Bet kai problemai esant visoje Lietuvoje, kelti baudas ir bausti prasizengusius, kurie bando savo lesom platinti aiksteles ir negauna is valstybes paramos jokios, tai mazu maziausiai kvaila, o tai priesina visuomene su istatymu leidejais.