Rusai pristatė nebrangių hibridinių automobilių "Ё-mobil" seriją (Video)  (40)

Maskvoje oficialiai buvo pristatyti nebrangių hibridinių automobilių serijos „Ё-mobil“ (tariami „Jo-mobil“) prototipai. Gamintojai tikisi, jog jau 2012 metais pirkėjams bus pasiūlyti trys serijiniai "Ё-mobil“ modeliai: kupė, furgonas ir vienatūris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis hibridinis automobilis bus pats pigiausias iš dabar esenčių rinkoje - jo kaina tesieks 10 tūkst. JAV dolerių. Tai vienas iš pagrindinių Rusijos oligarcho Michailo Prokhorovo vadovaujamos „Onexym“ bendrovės akcentų pristatant prototipinius modelius. Į "Ё-mobil“ hibridinių automobilių šeimyną verslininkas Michailas Prochorovas jau investavo 150 milijonų eurų.

Tuoj po oficialaus pristatymo Rusijos rinkoje „Jo“ projektas sukėlė susidomėjimo ir diskusijų bangą. Didžiausi optimistai tvirtina, kad hibridinių automobilių „Jo“ projektas gali tapti rimtu konkurentu net ir „AvtoVAZ“ koncernui. Tiesa, bent jau kol kas ne viskas taip gražu, kaip norėtųsi. Vienas iš parodomųjų automobilių užsivedė tik iš trečio karto, nors, pasak Rusijos oligarcho M.Prokhorovo, jo įmonė jau yra pasiruošusi gaminti automobilius plačiajai rinkai. Žinoma, ši nedidelė nesėkmė neprasprūdo pro žurnalistų akis ir dabar daug kur "Ё-mobil“ pristatomi kaip „oligarcho neužsikuriantys šedevrai“. Tačiau prototipai yra prototipai, o kaip bus su serijinės gamybos modeliais – pamatysime ateityje.

"Ё-mobil“ hibridai aprūpinti 45kW (60 a.g.) markės benzinu ir metanu varomais rotoriniais varikliai, kurie naudojami tik elektros baterijų, tiksliau savotiškų superkondensatorių, įkrovimui. Neveikiant vidaus degimo varikliui vien tik su šių baterijų energijos resursais galima nuvažiuoti 2 km. Su pilnais kuro bakais galima nuvažiuoti 1100 km (100 km sunaudojama 3.5 litro kuro). Pasiekiamas maksimalus greitis – iki 130 km/h.

Kaip veikia kompanijos sukurtas vidaus degimo rotorinis variklis, galima peržiūrėti šioje animacijoje

Priminsime, jog naujos kartos vidaus degimo rotorinius variklius kuria ir kitos kompanijos.

Žemiau – būsimieji "Ё-mobil“ hibridiniai automobiliai ir jų charakteristikos:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (40)

Susijusios žymos: