„Nokia“ svarsto apie „Android“ sistemų diegimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rimroot 2010-12-22 10:39
puikus sprendimas
kancaras 2010-12-22 11:03
pagaliau susiprotejo
abcdjasd 2010-12-22 11:24
Na, Nokia kartu su intel kaip ir baiginėja kurti MeeGo OS, o MeeGo yra rimtesnė už android, tai tikrai nemanau kad kiiečiausi jų telefonai naudos ką kito (nebent pasiduos spaudimui). Klausimas - likę telefonai, kurie ir toliau būtų naudooję Symbian. Kadangi MeeGo bus suderinamas su Symbian, Symbian turėtų irgi atsigaut po MeeGo išleidimo, bet tai niekas netrugdo suderint MeeGo su Android...
Karvė 2010-12-22 12:16
Argumentai? Išmaniųjų telefonų (kaip ir kompiuterių) OS pasirinkimą lemia patogumas ir paplitimas. Kad ir kokia technologiškai pažangi būtų OS, niekas nenorės jos, jei ten neras populiariausių ir/ar jam reikalingų programų. Kad konkuruotų su iOS ir Android dabar jau reikia didelių investicijų. Žinoma, ne kas kitas, kaip Nokia gali sau tai leisti, tačiau finansinę naštą galima palengvinti pradžioje leidžiant Android modelius, kurie garantuotai turėtų pasisekimą. Nokia būtų protinga priimti pasiūlymą. Pabaigę MeeGo galėtų populiarinti paruošdami panašų interface'ą ir bendradarbiaudami kurdami populiariausius appsus (Facebook, Youtube ir kt.), kad mainstream vartotojai net nepastebėtų skirtumo. Symbian yra miręs reikalas ir taškas. Kai Nokia tai pagaliau supras, pradės žengti iš to š..., kuriame dabar yra.
macchiato 2010-12-22 14:44
Ate, ate, symbianai
enternald 2010-12-22 16:43
MeeGo tikrai rimtesnė už android. Iš tikrųjų ją vysto ne viena Nokia, kitas kūrėjas Intel. Pranašumai: Btrfs - B medžio failų sistema Tikras c kalbų palaikymas , o ne tik java. Beveik pilna Linux posystemė QT grafikos toolkit (čia vienintelis tapatumas su Symbian)
ashirviskas 2010-12-22 19:14
šiaip tai nokia sebiai baigė kurti tą meeGo...
Vytax 2010-12-22 19:23
Jo niekas nebaigė ir nebaigs. Kūrimas vyksta nuolat. Tik klausimas kada MeeGo išvys vartotojai? Lygiai ta pati situacija ir su Android. Jis be perstojo kuriamas ir tobulinamas.
ramunask 2010-12-22 20:03
Kas liečia Android, tai: - C ir C++ palaikoma jau nuo 1.5 versijos - ar tikrai B medžio failų struktųra geresnė? - Android ir yra paremta Linux sistema - Dėl QT, tai koks skirtumas kas GUI naudojama?
šakės 2010-12-22 20:19
+1. Tačiau gaila, kad ne nokia telefonuose meego nepaplis, nes rinką jau užėmė android
wolas 2010-12-22 20:24
Androide naudoti BTRFS tikrai neturėtų būti sunku gi ten moduli įkompiliuoji ir viskas. Pvz samsung galaxy palei default naudoja savo kreivą RFS sistemą ir kaip matome kas netingi yra prileidę lagfix'u su ext4 ext2. Ir beje paremta linux sistema tikriausiai nelabai korektiška sakyti. Linux branduolys yra naudojamas arba ne, o kaip jį ten išlengvina jokio skirtumo, nebent ten visiškai ką nors perdarytų, bet to nėra.
Anonymous 2010-12-22 20:29
MeeGo jau suderinta su android, nes gales instalinti androido programas ir saviskes..
Anonymous 2010-12-22 20:33
jop, MeeGo, bus rimtesne OS.. Kadangi padarys android appsu plaikyma, tai manau labai greitai androidu vartotoju dali nusires sau.. bet nepamirskime, kad visos linux os yra open source, todel lengvai gali konkurentai isnaudot vienas kito koda.. siaip dar turetu greiciau isleisti, va tada tai butu tikras karas tarp os man patinka kai konkuruoja gigantai.. labai viskas i nauda mums iseina..
Anonymous 2010-12-22 20:35
-1. Androidas paime rinka, kai ios su symbianu buvo karaliai..
Zero 2010-12-22 21:04
kad jau saukstai po pietu , Nokia su savo os smaaaaarkiai pavelavo i traukini. Jus dar kazka kalbat kad visdar kuria meego ! metai praejo po n900 isleidimo ir daugiau nieko negirdet .
Anonymous 2010-12-22 21:08
suprask, tie nokia daug atsilikeliu tampo uz pavadelio.. tad dar ne viskas prarasta.. as uz meego, tam, kad androidas nesedetu vien ant java ir praplestu os galimybes
T. 2010-12-22 22:16
Labai protingas sprendimas. Nokia tiesiog nesugeba padaryti/pritaikyti rimtos OS Hi-end telefonam (galima matyti iš N8, per daug nesigilinant į smulkmenas - išdidintos ikonos tiek, kad būtų patogu naudotis. Na, bet kalbant apie visą interface, app store...na juk symbianas.). Iš esmės, manau nauji Nokia vadovai pagaliau suprato - su savo OS hi-end smartphonų rinkos neužkariausi. Net negausi kažkokio gabalo to "pyrago". Taigi pasukimas HTC keliu - gaminant hardware, bet ne savo softą hi-end telefonam - vienintelė išeitis nokia dar suspėti į pyrago dalybas - smartphonų rinka kas metus auga po 10-15%. Didžiausias pelnas dabar (ir jau maždaug prieš metus) sukasi čia. O suomiai kokybiškus telefonų "geležį" gaminti vis dar moka. Taigi Android, ar WP7 - būtų puikus pasirinkimas. Į savo dumbphonus tegul grūda tą patį symbian - ar s40 ar s60 nesvarbu, paprastiem telefonam symbianas yra pats tas. Patogumu, išvaizda nebent nusileidžia sony-ericsson dumbphonų OS. MeeGo nusės notebook/tablet rinkoje, kuri yra dar pakankamai jauna. Smartphonų rinkoje šansų prasimušti jai labai mažai - kol sukaups tokią app bazę kaip iOS, ar android, praeis bent keletas metų. Na nebent motyvuotų developerius taip kaip samsung su savo bada OS (500k dolerių už geriausią metų app'są). Iš esmės - rinka jau perpildyta.
Anonymous 2010-12-22 22:24
hmm.. del tablet pc, tai tu teisus.. ten didesni sansai iskilt meeGo.. bet jie stabdo kazkaip ilgokai su reklamom.. o tuo tarpu iPad jau isejas.. ir tuoj iseis androidiniai tablet pc.. tiesa pasakius jau yra tokiu.. bet googlas jiems ruosia nauja versija kuri butu pilnai pritaikyta.. juk jau kaip rase, kad net samsungas i tabletu gamyba jau suinvestavo virs 100 milijonu.. tixliau net ne i gamyba, gerai nepamenu i ka.. man rodos i lustus kuriuos naudoja googlas kaip pagrindiniu ant kurimo..
enternald 2010-12-22 23:32
C ir C++ yra, bet ne tos kalbos, kuriomis parašytas SDK, aplinka, tam naudojama JAVA, be to Android kiek girdėjau neturi GlibC palaikymo. B medžio struktūra pagristos: EXT4 naujos versijos, NTFS, HFS+, Btrfs. Fat irgi dalinai pagrįsta, bet ji ją išnaudoja neefektyviai. Be to Btrfs turi naujų navarotų. Priklauso ką vadini Linux sistema. Kernelis apkarpytas androide yra, bet be GlibC palaikymo (naudojame ne standartinė C biblioteka). Sukompiliuoti iš ARM tarkim į plančetą su Intel Atom yra sunku. Be to android nepalaiko Gnu Binutils. Android nėra standartinis Linux paketas, kitaip nei MeeGo. Iš vartotojo pusės iš pirmo žvilgsnio mažas skirtumas, tačiau iš programų kūrimo labai didelis skirtumas. Tarkime galiu nuknisti kažką iš čia: http://kde.org/ jau išvystytos aplinkos, pagrįstos ant QT. Be to jei nori pasiimk SDK: http://qt.nokia.com/products/developer-tools/ Panagrinėk C++ pavyzdžius kurie pereina su IDE, pavyzdžiui, kaip padaryti "samadielka" muzikos grotuvą, judančią grafiką ir kitus navarotus. Daba palygink su: http://developer.android.com/resources/ ... index.html . Pamatysi, kad Android API šiek tiek ribotas. Bet nesakau, kad jis blogas. Kolkas tai geriausias API esantis smartphon'e. Geresnis už iphone. Šiaip Apple lupa nemenkai ir API branduolį apriboja sau, pvz google parašė savo Iphone programos API Gmail'ui, nes Apple kurtas API pasirodė per ribotas. Viskas baigiasi teismais ir google privalėjo "downgrade" Gmail programą...
Anonymous 2010-12-23 00:58
nu jo.. paskutine pastraipa reiktu pakopint i applo fanu tema..