„Nokia“ svarsto apie „Android“ sistemų diegimą  (20)

„Android“ sistemos vadovas Andy Rubin praeitą savaitę konferencijos metu negalėjo rasti tiesaus atsakymo į klausimą dėl jo ir naujojo „Nokia“ vyriausiojo vadovo Stephen Elop pokalbio apie galimybę diegti „Android“ sistemą į „Nokia“ išmaniuosius telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks žingsnis turėtų ir pliusų, ir minusų. Suomiams po savuoju sparnu priglausti svetimą operacinę sistemą yra kiek nepatogu: vis tik „Nokia“ – stambiausias pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintojas. Suomių bendrovė, rodos, turi pakankamai resursų plėtoti savąją sistemą „Symbian“. Tačiau panašu, kad to nepajėgia padaryti pakankamai sėkmingai. „Android“ pasirinkimas bylotų, jog suomiams šiame veiklos bare iš tiesų stinga sėkmės.

Tai panašu į tiesą. „Symbian Foundation“ atvirojo kodo iniciatyva iširo daugeliui didžiųjų kompanijų atsisakius šios operacinės - „Nokia“ liko vienintelė bendrovė-milžinė, diegianti „Symbian“. Be to, „Symbian“ nėra populiari Šiaurės Amerikoje - anapus Atlanto karaliauja „iPhone“ ir „Android“. Tad bendrovės pardavimų apimtis minėtame regione galėtų praplėsti „Android“ mobilusis telefonas iš „Nokia“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (20)