4 branduolių išmaniųjų telefonų procesoriai  (4)

Kelių branduolių procesoriai užkariavo kompiuterių rinką. Jų pranašumas akivaizdus – duomenys apdorojami sparčiau, be didelių šilumos išteklių ar energijos sąnaudų, tad nenuostabų, jog jau pasirodė pirmieji išmanieji telefonai ir planšetės su dviejų branduolių procesoriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviejų branduolių mobiliuosius procesorius gamina kelios kompanijos, populiariausi šiuo metu dviejų branduolių „Tegra 2“ procesoriai iš „Nvidia“ jau taikomi keliuose telefonų ir planšečių modeliuose. Šio tipo procesoriai netrukus susilauks konkurencijos iš „Freescale“. Ši kompanija taip pat nori prisijungti prie mobiliųjų procesorių pardavimų ir pristato dar vieną naujovę – 4 branduolių mobilųjį procesorių. Ne gana to, kompanija keturių branduolių „i.MX 6Quad“ procesorių pristatė su dviem kitais – vieno ir dviejų branduolių „i.MC 6Solo“, bei „i.MX 6Dual“ „Cortex A9“ architektūros procesoriais.

Visi tys procesoriai turi nemenką sparčiąją atmintinę (angl. cache), „Freesceale“ nepateikė informacijos, kiek atminties turi kiekvienas jų, tačiau keturių branduolių procesoriaus sparčioji atmintis siekia 1MB. Be to, nesvarbu kiek branduolių, duomenis apdoroti 1,2 Ghz sparta ir atkurti itin aukštos 1080p kokybės vaizdą gali visi trys pristatytieji. Taip pat jie gali koduoti vaizdą šiuo formatu ar skambinti ir atkurti tos pačios kokybės vaizdą realiu laiku. Naujovė mobiliesiems ir planšetėms leis groti net aukštos kokybės 3D vaizdą.

„Freescale“ šiais procesoriais prekybą pradėti žada vėliau šiais metais, todėl keturių branduolių mobiliojo "monstro" neverta tikėtis anksčiau nei iki kitų Kalėdų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)