V. Putinas liepė Rusijoje diegti „Linux“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

infoguru 2011-01-06 16:36
Kas dėl įrašymo tai matyt kažką specifiško pataikei. Nereikia jokių ten instrukcijų. Jau 2 metus naudoju tik Linux ir neteko turėti jokių problemų su programų diegimu. - Dažniausiai "Ubuntu software center > Search(PROGRAMOS PAVADINIMAS) > Install" - Retesniais atvejais parsisiunti *.deb ir DoubleClick - Dar retesniais atvejais jei kokią betą išbandyt noriu: Copy-Paste į terminalą (sudo apt-get install...) - Išimtinais atvejais programa būna suZipinta... (tar.bz) tai parsisiunti, išarhyvuoji ir paleidi. Viskas. Kompiliuoti gal kompiliavau kokį kartą kažkokią ten "early development release..."
Analog 2011-01-06 16:47
Ir komunizmas teorijoje gražiai atrodė, o gausis kaip visada, pinigų bus suvaryta masė, o rusai (iš mažosios rašosi) liks su paprastu Linuxu.
Sa 2011-01-06 17:23
O kur buvo pranešta, kad rusija naudos Ubuntu, kad jūs čia taip kalbat? Bus tiesiog projektas sukurti rusiškus Linux ir viskas. O pinigų, tai tikrai bus daugiau išleista negu paprastai, vien dėl to, kad rusijoj visos biudžetinės įstaigos naudoja piratinę programinę įrangą. O šiaip užjaučiu rusijos civilius ir tuos kurie gaus naudoti tą Linux. Logiškai mąstant, bus praplauta laaaabai daug biudžeto pinigų ir bus sukurtas didelis šūdas kurį turės naudoti eiliniai darbuotojai. O pats Potinas sėdės su Windows 7 ir juoksis iš visų.
Anonymous 2011-01-06 17:36
1. gal gali man paaiskinti ka ten reikes mokyti? 2. ar esi bandes linux OS su kde arba gnome, jei taip tai pries kiek laiko? 3. kai prieme i darba dirbti su windowsais, tai visus apmoke? 4. kodel turetu apmokyti dirbti su programomis kuriu isvaizda nezymiai skiriasi?
Anonymous 2011-01-06 17:36
nulis0 2011-01-06 19:06
Aš suprantu, kad tau galbūt žinios kaip magiška mana iš dangaus krenta ir viską puikiai supranti, bet jeigu giliau pasikuistum savo neuronų tinkluose galbūt suprastum, kad didžiają dalį biudžetinių įstaigų darbuotojų dalį sudaro ne jaunuoliai, kurie prie kompiuterio nuo vystyklų sėdi. Ir betkoks programų pakeitimas reikalauja naujų mokymų ir pan. Kad ir mano mama, atrodo naudojasi tuo kompiuteriu ir dirba su juo, bet va atsiranda biški kokia neaiškesė užklausa- viskas, darbas stoja, skambutis man. Tai jau net nekalbu apie visos operacinės sistemos pakeitimą. Tu eik ir vairuoti tik dviratį mokančiam žmogui paaiškink, kaip naudotis automobiliu. Tai, kad galbūt dalykas aiškus TAU, nereiškia, kad jis aiškus ir kitiems, kurie su juo susiduria pirmą kartą gyvenime. Kai pats pirmą kartą prisėdau prie linux pas draugą, tai NIEKO nesupratau. Viskas veikė ne taip kaip buvau įpratęs. Tie tavo kde ir gnome man NIEKO nesako, nežinau kas tai per reikalas. Kai priima į darbą tai visų pirmą KLAUSIA ar žmogus moka dirbti su ta ta ir ta programa, o dabar bus visi likę seni darbuotojai, kurie tik office'a akyse yra regėje.
wolas 2011-01-06 19:09
Mano akims ko linux'ams verkiant trūksta "unified package repository". Dabar yra rpm yra deb, ebuild ir tt. Reikia padaryti, kad būtų galima lengvai instaliuoti tiek alfa tiek 5 metų senumo versija. Nors ubuntu ppa jau yra gerai. Bet toks "unified repositorius" turėtų leisti ir mokamas programas su visais reikalingais libais ir tt, kad viskas būtų užrakinama ir nebūtų nenumatytų bugų yra kazkoks toolas kuris šitą padaro pamiršau pavadinima tik. Dabartiniu momentu verslui linux tikrai nepatrauklūs 20 linux versijų ten skiriasi kiekvienos struktūra bibliotekų versijos ir tt. Savaime aišku ne visos programos taip turėtų būti instaliuojamos, bet tos kurių tau tikrai reikia, dabar komercines programuotojas parašęs linux skirtą programą žiurėk atsinaujino koks buntu jau ir nebeveikia.
keine_lust 2011-01-06 20:01
jei ontopic, tai butent kuria distribucija diegs?? nes tas zodis "linux" LABAI jau platus. beje kiek prisimenu rusai savo os bande kurti, gal ja diegs?? ar jau nebenori kurt
infoguru 2011-01-06 21:10
Gi nereikia kiekvienai kontorai visas 20 distribuciju ir instaliuoti - ima vieną kuri geriausiai tinka. O kas dėl atnaujinimų tai jei komercinis parašys savo bibliotekas tai atnaujinant Linux OS niekas prie jų nagų nekiš. Atsinaujina tik sharinami libai ir tai jų pavadinimas lieka toks pats nes jis dažniausiai būna linkas, o jei programuotojo rankos buvo kreivos ir jis prisirišo prie konkrečios libo versijos tai čia jo bėdos. Jei jau labai programuotojas tinginys tai gali tuos libus lokaliai susidėti.
lauriuslt 2011-01-06 21:13
Gerai dabar papasakosiu savo istorija su Ati driverias. parsisiunciau tuos draiverius. Buvo kazkoks .run failas. tikrai nesupratau ka su juo daryt. parsisiunciau guide bet vistiek kazkas neveike gerai kad buvau truputi pasiskaites apie terminal ir zinojau kur reikia prirasyti "sudo". Taip man tai nebuvo sunku bet mano mama tikrai to nesugebetu . Bet tame ir esme kad naudojantis win tau nereikia jokio cmd, o jeigu turi linux manau vistiek kazkiek terminal komandu privalesi moket. Beje, kad ta programu parduotuve geras daiktas jau rasiau savo poste
lauriuslt 2011-01-06 21:20
O Lietuvoje tikrai yra imoniu naudojanciu linux. Neperseniausiai Vagos knygyne maciau kad stovi pc su linux.
infoguru 2011-01-06 21:24
Šnekate taip, lyg kievienas useris instaliuoja langines ir video draiverius. Norėčiau pamatyti kaip tavo mama deda win bootini CD ir veda tinklo nustatymus. Kad ten nieko nereikia instaliuoti - pasakos. Nebent kreivi vietiniai draiveriai tenkina poreikius. Jei imi gerai palaikomą Linux distribuciją - dažniausiai nereikia atskirai nieko siųstis ir instaliuoti - pakanka tik aktyvuoti ir viskas pradės veikti. Tačiau su AMD (ATI) - yra tiesos. Čia problemų vis dar būna dažniau negu su NVIDIA. Bet tai tik laiko klausimas. O kas dėl terminalo tai su juo pvz. man daug paprasčiau nurodyti kitam useriui ką ir kaip instaliuoti. Vietoje to kad gaiščiau laiką pasakodamas ką spausti nesibaigiančiuose wizarduose padarau copy-paste ir nusiunčiu "sudo apt-get install ..." O kad linux ar jo komandų mokymasis taptų įdomus ir malonus (bent jau vaikinams) siūlau pažiurėti šios panelės video pamokėles ( http://www.youtube.com/watch?v=2qR591lh ... re=related )
Skeleton 2011-01-06 21:47
Matyt mažai ką nusimanai apie programavimą. Programų, bibliotekų ir operacinės sistemos suderinamumas nėra toks paprastas, kaip įsivaizduoji. 100% suderinamumą galima garantuoti tik pridėjus operacinės sistemos kopiją prie programos Bibliotekų versijos vis tiek skiriasi (nes jeigu nesiskirtų tai nereikėtų naujos versijos), net jeigu bibliotekos interfeisas ir nesikeičia, o dažinausiai negalima iš anksto pasakyti kaip dirbs programa su nauja biblioteka. Panašiai mąstydami kaip tamsta, Microsoft programuotojai padarė didelę klaidą sukurdami .dll bibliotekas. Rezultatas buvo ".dll hell". Galų gale VIS TIEK teko instaliuoti ir saugoti .dll bibliotekų VISAS VERSIJAS. Galiu tau tuoj sugalvoti hipotetinį pavyzdį: Sakykime turime Biblioteką ir Programą. Sakykime Bibliotekos funkcija yra suprojektuota priimti masyvus iki 16 elementų ilgio, tačiau ilgio tikrinimas nėra realizuotas (sakykime sąmoningai dėl greičio). Sakykime Programa naudoja Bibliotekos funkciją perduodant ilgesnius masyvus nei 16 ir veikia gerai (sakykime Programos programuotojas nieko nežinojo apie "absurdišką" ilgio apribojimą). Dabar (sakykime po 5 metų) atrandama saugumo spraga paremta masyvo elementų ilgio netikrinimu Bibliotekoje. Bibliotekos "bugas" skubiai pataisomas. Programa nustoja veikti. Sakykime Bibliotekos funkcija Programoje naudojama intensyviai ir Bibliotekos pakeitimas reikalauja esminio Programos perprogramavimo. THE END
Simplicity 2011-01-06 22:15
zeitgeist 2011-01-06 22:30
infoguru 2011-01-06 22:54
Matyt mažai nusimanai apie Linux.
- 2011-01-06 23:00
Dundukai jūs, kurie aiškina, jog Windows labai user friendly, o Linux ne, ir pateikia ATI, ar programų diegimą kaip pavyzdį. Paprastas vartotojas NIEKADA PATS NEDIEGIA programų. Jei būtų atvirkščiai, aš neužkalčiau šimto kito per mėnesį vien tik už antivirusinės sudiegimą, ar kokio skype. Dėl apmokymų - mokyklose mokina - o siaube- su Windowsais ir MS Office. Tad kol nebus mokyklose pašalintas Windows, tol nieks nepasikeis iš esmės.
Anonymous 2011-01-06 23:02
Anonymous 2011-01-06 23:05
Linux skyresi nuo windowsu tuom, kad windows simta karta paklaus pries darant kazka pavojingo, o linuxas sukerta rankom arba isvis iskart daro.. Todel zmones verkia.. Mano hdd susiformatavo.. Pas mane tas anas.. ir t.t.
lauriuslt 2011-01-06 23:28
lol. jei ka tai as ir pats linux naudoju. Ir ne tik kompe bet ir telefone xD. Paprasciausiam vartotojui kuris nori tik narsyti intike, office ir t.t linux yra turbut net labiau user friendly ne win. as tiesiog sakau kad: 1 . naudojantis linux teks ismokti terminal 2. kai kurios imones kurdamos programas linux daro tai atmestinai. pvz.: google app engine linuxuose GUI neturi visiskai. dijango irgi GUI neturi bet bent jau tutorial tikrai gera turi Beje visi mano pazystami programas isidiegia patys. Na windows idiegti pasikviecia mane. Galbiut lietuviai tiesiog bijo pabandyt diegti os. As pvz win pirma karta pats isidiegiau budamas 12m tikrai nk ten sudetingo nera. Db viskas zmymiai paprasciau nes OS idegejai turi GUI.