Siekiama sukurti visos Žemės simuliatorių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Separatistas 2011-01-05 15:14
Iš tokių simulatorių - 0 naudos, žinant kad tai yra chaoso sistemos, su jomis tolimų spėjimų nepadarysi
buzas69 2011-01-05 15:20
Tokia, ar beveik tokia ideja buvo igyvendinta knygoje "Skambutis", kazkurioje dalyje
bahuriux 2011-01-05 15:38
Jo susimuliuos akciju ir valiutu kainas, visi puls pasinaudoti pvz susimuliuos, kad dolerio verte smunka, arba kazkokios akcijos visi staigiai puls atsikratyti ir verte tikrai nukrenta, arba atvirksciai susimuliuos kainu kilima visi puola pirkti ir kana pakyla. Tarkim susimuliuoja ir neskelbia, tada patys pasinaudoja ir galu gale atsitinka taip, kad visas pasaulio turtas patenka i ju rankas. Krizes visokios, klimato kaita, kiauliu gripas, vien jau tai pasako kad kazkas nori guti daug pinigu tyrimams. Man keista, kaip mokslininkai kartais meluoja, klastoja rezultatus ir mulkina zmones ir valdzias ir visi tuo tiki.
Sarunas 2011-01-05 15:40
simuliatorių
Sarunas 2011-01-05 15:48
Asmeniškai aš ir pats nelabai matau prasmės šio projekto. Suprantu, kad ten sėdi pakankamai kompetentingi asmenys, tačiau neįmanoma numatyt, kad ir nelabai tolimus, procesus vyksiančius Žemėje globaliu mastu, nes yra per daug nežinomųjų. Kokia iš simuliacijos nauda, jeigu ji numato tam tikrus rinkos pokyčius, o įvyksta nemenkas žemės drebėjimas toje srityje... Ir viskas.. visa simuliacija per niek. Išeitis atlikinėti kelias simuliacijas su keliais galimais variantais, tačiau KOKIŲ RESURSŲ tada prireiks, nes naudojant tokį modelį, kuo tolesnius įvykius norėsi , tuo daugiau paralelių galimų variantų reikės spręst. Tuo labiau, kad neįmanoma tiksliai nuspėti ir Pasaulio politinio gyvenimo... Kas ten žino kokia Š.Korėja tik grasina savo branduoliniu ginklu ar iš tiesų panaudotų jį, įspiesta į kampą.
FtBall 2011-01-05 16:10
Aš tai visai pritariu straipsniui ir viskam, kas jame minima. Paskui dar reikės Gyvenimo simuliatoriaus, kad prisijungtume prie sistemos. Jau turiu sugalvojęs visą planą, kaip veiks simuliatorius. Jei norit daugiau informacijos apie Gyvenimo simuliatorių, siūlau pažiūrėt filmą, sukurtą pagal mano Gyvenimo simuliatoriau aprašymą. Filmo pavadinimas "Matrica". Iš viso 3 dalių filmas, nes per sudėtinga mano idėja vienam filmui.
ligonis 2011-01-05 16:17
kartu/taip pat. o apie simuliatorius tokius, tik gerai. pavyzdziui galima butu stebet kaip gali plist ligos ir apsisaugot. o sakyt, kad pamacius kaip viskas gali but viskas pasikeis - atrodo, lyg kalbetumet apie keliones laiku, cia simuliatorius, jo uzduotis simuliuot ir manau jis tures galimybe susimuliuot, tai kas atsitiks jo informacija paskleidus...
Arwis 2011-01-05 16:19
Oj klystat kad naudos nebutu ir dar klystat kas manot kad gyvename chaoso teorijoje. Zmones turi simtus ar net tukstancius nerasytu taisykliu kurioms paklusta - todel tai jau ne chaosas o kazkokia struktura kuria analizuodami galetume speti ateiti. Negana to ne visos tos taisykles dar rastos ir zinomos. Paimkim kad ir versla: coca-colos gamyba nesustos jai direktorius viena ryta atsikeles pasakys sau ''viskas nebegaminsiu coca-colos''. Galinis rezultatas bus kad direktorius bus pakeistas kitu kuris ja ir toliau gamins. Taip tik atrodo kad gyvename chaose, taciau giliau paziurejus nera cia jokio chaoso, viskas pagal taisykles. Zinoma jos keiciasi ir visada atsiranda tokiu kurie elgiasi kitaip, taciau tai absoliuti mazuma kuri pakliuna i ta maza paklaida. Jai jau kalbant apie sia ideja, tai ji jau dabar yra pilnai igyvendinta ir veikia, tik tiek kad neapima viso pasaulio. Sia ideja tik daug daug mazesniu mastu naudoja analitines kompanijos, kurios pagal kazkoki uzsakyma tiria zmoniu elgsena ir ja analizuoja bei pateikia rezultatus kas bus ateityje. Sis procesas labai brangus ir letas nes viskas daroma zmogaus. Jai jau kalbant apie patikimuma, tai reiketu kalbeti apie ilgalaiki ir trumpalaiki. Trumpalaikis <1 iki 3-5 metus butu tikrai neitiketinai tikslus o siuolaikiniame pasaulyje ilgalaikio nelabai ir reikia, nes viskas keiciasi. Taciau turint toki kompiuteri galetum pakeisti pasikeitusius parametrus ir turbut dienu begyje gauti naujas bei tikslias trumpalaikes prognozes. Na o uzbaigiant noreciau pasakyti kad sunku pasakyti kokias pasekmes turetu tokios masinos egzistavimas bet pasekmes tikrai butu.
bahuriux 2011-01-05 16:22
Tai cia jau nebe simuliatorius o manipuliatorius gaunasi. Tycia, ar istikro kazka susimuliuoja, keliais variantasi, o tada paziuri, kokios pasekmes, ir pasirenka ta varianta kuris naudingiausias kazkokiems uzsakovams. Negi taip sunku kritiskai mastyti.
immortallt 2011-01-05 16:59
Sitas modelis, kiek suprantu, skirtas ne ateities speliojimams, tai yra kokia akcija kils ar kris. O analizuoti tiek zmogaus elgsena tiek pvz ekonominius pokycius jei kazkur keiti mokescius, ivedi prekybos barjerus ar keiti politine ideologija ir t.t. Tik mano nuomone tai biski per sudetinga kol neturim kvantinio kompiuterio. Nes realiai turetu kazkaip paskaiciuoti kiekvieno zmogaus sprendima, o zmogus nera toks paprastas, turint omeny, kad zmogus linkes sukciauti ir pazeidineti taisykles bei istatymus. O del ateities prognozavimo, tai taip, pasakyti kas loterija laimes neina. Ar konkretaus individo sprendimo atspet irgi nera taip paprasta. Bet esme ne ta, esme perprasti kas vyksta pasaulyje tiek socialiniame lygmenyje, tiek pacioje gamtoje. Bus gal galima izvelgti sarysi tarp ivairiu klimato salygu ir pasireiskianciu ligu.
kikilis 2011-01-05 17:09
Kiekvieno drugelio sparno mostelėjimo nesusimuliuosi.
Shinigami 2011-01-05 17:41
Bet išvesi formulę kuri aprašys visus drugelio sparno mostus. Visi pastoviai rėkia chaosas, chaosas. Bet chaosas tai ta pati matematinė formulė tik sudėtinga arba su daug kintamųjų. Šiuo metu matematinėmis formulėmis ne mažai gamtos formų aprašoma kurios ankščiau laikytos atsitiktinėmis arba neaprašomomis formulėmis.
Mauras 2011-01-05 18:05
Sekmes kurent utopija
dody-lody 2011-01-05 18:14
cia kaip is skambucio 3 knygos
Myslius 2011-01-05 18:20
Degtuku puskutes tiksliai nesusimuliuotu. Prisimenant Heizenberga tai nera imanoma.
DonceLT 2011-01-05 18:43
Baigit visi tą patį kartot Niekas čia nenori simuliuot kiekvieno objekto pasaulyje, kiekvienos dėgtukų dėžutės ar drugelio(tuo labiau kad dar patys nežinome, kas juos sudaro, kokios mažiausios dalelės), o tiesiog nori statistika pasinaudojus simuliuoti platesnius dalykus.. Ir šiaip, tikslas būtų ne tik ateitį spėlioti, bet ir bandyti suvokti visuomenę..
Anonymous 2011-01-05 19:25
neapsimetinekit neprotingais.. gi visiems aisku, kad ten statistika eis, o ne simuliavimas dolerio kurso ar dar kokiu sudu.. niekas ten jums nenuspejines finansu, nebent tik kokius orus realiu laiku bandys simuliuoti arba krizes plitima ar slopima maximum, bet tikrai ne realiu laiku. simuliatorius jega ir naudingas.. bet tikrai jie per daug sriciu paima.. tegul pradziai bent su orais pazaidzia arba trafikais.. nors pastaraji IBM sukure.. tik dbr mokekit visi jiems pinigus ir atnaujinkit savo miestus..
Anonymous 2011-01-05 19:39
Simuliuojami DI bando sukurti savo simuliatorių Mūsų kūrėjai turbūt negali atsistebėti šia anomalija Joking
DonceLT 2011-01-05 21:07
The Thirteenth Floor pažiūrėk, filmas su tavo idėja
Separatistas 2011-01-05 23:03
Nestabilios sistemos ir fraktalai yra du visiškai skirtingi dalykai. Chaoso neaprašysi jokiomis formulėmis, neįmanoma net aprašyti trijų kūnų sistemos, kuri yra nestabili. Visiems rekomenduoju parsipūst High Anxieties - The Mathematics Of Chaos nepasigailėsit