Nvidia pristatė pirmuosius pasaulyje mobiliems įrenginiams skirtus keturių branduolių procesorius (Video)  (5)

Kol įvairūs išmanieji telefonai, tokie kaip „LG Optimus 2X“ ar „Motorola ATRIX 4G“, naudojantys dviejų branduolių „Tegra 2“ platformas dar tik rieda nuo konvejerių ar keliauja prekybos vietų link, „Nvidia“ jau kalba apie keturių branduolių lustus. Neseniai pasibaigusioje „Mobile World Congress“ parodoje, bendrovė pristatė „Kal-El“ kodiniu vardu pavadintą lustą bei vaizdžiai pademonstravo technines jo galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors apie bendrovės planus pradėti keturių branduolių SoC tipo lustų gamybą buvo kalbama nuo pat šių metų pradžios, oficialių žinių kaip visuomet trūko, kas vertė abejoti nutekėjusios informacijos patikimumu. Tačiau abejones daugeliui netikėtai pakeitė vartotojiškas laukimas – dar antradienį „Nvidia“ oficialiame savo tinklaraštyje paskelbė, kad „Kal-El“ procesorių bandyminiai modeliai mobiliųjų įrenginių gamintojams yra jau tiekiami, o pastarieji pirmuosius įrenginius žada pristatyti dar rugpjūčio mėnesį. Maža to, „Nvidia“ konferencijos metu buvo paskelbta, kad SoC sistema turės integruotą net 12 branduolių grafikos procesorių! Pristatymo metu buvo paviešinti ir „Tegra“ produktų linijos plėtros planai iki 2014 metų, kuriuos puikiai iliustruoja žemiau pateikta gamintojo skaidrė. Kaip matome „Nvidia“ pasirinko ganėtinai intensyvų lustų tobulinimo modelį – bendrovė rinkai ketina pristatyti po vieną procesorių kas metus. Kaip teigiama tinklaraštyje, 2014-aisias pasirodysiantis „Stark“ kodinio pavadinimo lustas bus net 75 kartus spartesnis nei šiais metais įrenginiuose imami diegti „Tegra 2“ lustai.

Tačiau bendrovė vien tik sausa technine informacija bei pažadais neapsiribojo – pristatymo metu buvo pademonstruotas prototipinis planšetinis kompiuteris, kuriame „Kal-El“ dorojosi su tokiomis užduotimis kaip interneto naršymas, kompiuterinės grafikos apdorojimas bei itin aukštos raiškos vaizdo įrašų atkūrimas. Tiesa vaizdo įrašai buvo tikrai nestandartiniai: jų raiška siekė 1440p ir buvo jie atvaizduojami ne tik 10,1 colio įstrižainės, 300 ppi skiriamosios gebos planšetės ekrane, bet ir 2560×1600 raiškos sieniniame vaizduoklyje (per vaizdo perdavimo sąsają).

„Tegra 3“ prekiniu ženklu rinkoje pasirodysianti platforma kuo puikiausiai tvarkosi ir su interneto naršymo užduotimis. Konferencijos metu taip pat buvo pademonstruota kaip centrinis procesorius susidoroja su įvairių svetainių pakrovimo laiku. O su juo keturių branduolių lustas susitvarko geriau nei gerai – bent jau „Nvidia“ demonstracijoje septyni tekstiniu bei grafiniu turiniu apkrauti portalai buvo atidarinėjami vienas po kito tiesiog akimirksniu. Be to, „Kal-El“ bendruose procesoriaus spartos testuose aplenkė ne tik „Tegra 2“, bet ir staliniams kompiuteriams skirtą „Intel Core 2 Duo T7200“ procesorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)