Naujausiame "Nokia" telefone bus naudojamas 1,6GHz procesorius  (17)

Mobiliesiems įrenginiams skirtos operacinės sistemos pranešime apie klaidą (angl. bug report) aptikta informacija apie dar tik planuojamą išleisti "Nokia" išmanųjį telefoną su "Intel" gamybos 1,6 GHz taktinio dažnio procesoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei pranešimas apie klaidą iš tiesų mini gamybai ruošiamą įtaisą, tada tai įrodo, jog "Nokia" rengiasi rimtam techninės įrangos "karui" su savo konkurentais. Sprendžiant iš nutekėjusios informacijos, telefonas turėtų naudoti 1,6 GHz "Intel Moorestown" architektūros procesorių, kuris duotuoju atveju veikė realiu 1597,440 MHz dažniu. Įrenginyje taip pat numatyta 200 MHz taktiniu dažniu veikianti grafikos posistemė, valdanti 480x854 raiškos displėjų, 1 GB RAM, artimojo ryšio belaidėms komunikacijoms skirtas lustas, "Infineon" 3G modemas, palaikantis HSPA+ standarto spartą (duomenų atsisiuntimo sparta 21 Mbps). Greta taip pat numatytos "įprastinės" technologijos - WLAN, GPS, "Bluetooth" ir akselerometrų posistemė. 

Žinoma, informacijos, kada tiksliai pasirodys šis telefonas, kol kas dar nėra. Galima tik prognozuoti, jog tai gali būti ganėtinai slaptai kuriamas "Nokia N9" ("Nokia N8" įpėdinis). Sprendžiant iš techninės specifikacijos, jei naujovė pasirodys šiais metais, tai ji turėtų tapti rimta atsvara pagrindiniams "Nokia" konkurentams. Rinkos specialistai taip pat įsitikinę, jog telefono sėkme yra suinteresuota ir kompanija "Intel", kurios esminis siekis - išsikovoti pripažinimą, jog jos produkcija išmaniųjų telefonų procesorių rinkoje gali sėkmingai konkuruoti su ARM.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)