“CeBIT 2011”: “Cooler Master” pristatė 94% efektyvumu pasižyminčius kompiuterių maitinimo blokus (Video)  (0)

Praėjusią savaitę pasibaigusioje parodoje kompanija “Cooler Master” pristatė įvairių naujų kompiuteriams skirtų techninių sprendimų, taip pat ir naujos kartos net 94% energetiniu efektyvumu pasižymintys impulsiniai maitinimo blokai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas pavadinimu “Silent Pro Hybrid” pavadintas gaminys yra dar tik prototipo stadijoje, tačiau pasiekęs serijinės gamybos stadiją, neabejotinai gali sulaukti “80 Plus Platinum” sertifikacijos, kadangi jo energijos transformavimo efektyvumas siekia 94%. Kol kas nedetalizuojama, kokioms sąlygoms esant pasiekiamas toks parametras. Pagal “80 Plus” sertifikaciją, 94% turi būti pasiekiami esant 50% maitinimo bloko apkrovimui; tuo tarpu efektyvumas esant 20% apkrovai gali siekti 90%, esant 100% apkrovai – 91%. “Silent Pro Hybrid” taip pat pasižymi moduline konstrukcija, turi jungtis, prie kurių galima prijungti išorinius ventiliatorius bei turi rankinio ventiliatorių sukimosi greičio valdymo funkciją. Serijoje numatyti 850, 1050 ir 1300 vatų galios modeliai.

“Cooler Master” nėra pirmoji kompanija, pasiekusi tokį energetinį kompiuterinių maitinimo blokų efektyvumą, tačiau įmonės atstovų teigimu, suderinus šį parametrą su papildomomis energijos taupymo technologijomis, “Silent Pro Hybrid” gali tapti vienais našiausių maitinimo blokų rinkoje. Iš papildomų technologijų verta paminėti ir tai, kad kompiuteriui vartojant mažesnę, nei 200W galią, maitinimo bloke nenaudojamas aktyvus aušinimas (t. y. išjungiamas ventiliatorius). Taip ne tik taupoma energija, bet ir mažinamas kompiuterio triukšmo lygis. Lieka tik sulaukti pirmųjų prekyboje pasirodysiančių modelių ir patikrinti, kiek gamintojo teiginiai atitiks realybę.

Šalia “Silent PRO Hybrid” pristatyti ir GX serijos maitinimo blokai, pasižymintys 85% energetiniu efektyvumu (atitinkantys “80 Plus Bronze” efektyvumo normatyvus).

Daugiau apie šią ir kitas kompanijos “Cooler Master” naujoves žiūrėkite tolesniame reportaže iš “CeBIT 2011” parodos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)