Elektromobilių gamintojų planai artimiausiems metams  (12)

2010 metais kaip niekada daug pristatyta koncepcinių elektromobilių modelių, iš kurių dalis pasieks ir serijinę gamybą. Serijinės gamybos elektromobilių proveržis planuojamas jau šiais metais - žinoma, tradicinių automobilių pavyti tikrai nepavyks, tačiau tūkstantiniai kiekiai įvardinami kaip realūs gamintojų planai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektromobilių gamintojas „Fisker Karma“ turi ambicingų tikslų. Šiemet kompanija planuoja parduoti 7 tūkst. sportinių automobilių „Karma“, kurie varomi elektra. Pradinė šio modelio kaina bus 87,9 tūkst. JAV dolerių (217,4 tūkst. Lt), rašo „Automotive News“.

„2012 m. planuojame parduoti 15 tūkst. „Fisker Karma“ automobilių“, – Ženevos automobilių parodoje sakė kompanijos vadovas Bernhardas Koehleris. „Karma“ modelis bus gaminamas nuo kovo 21 d. Suomijoje. „Fisker“ gavo 3 tūkst. išankstinių užsakymų. Pirmiesiems klientams automobilis bus pristatytas liepos mėnesį.

Kol kas „Karma“ siūlomas tik kaip keturių durų automobilis. Frankfurto automobilių parodoje rudenį turėtų pasirodyti ir antra šio modelio versija, kuri bus parduodama nuo 2012 m. O po poros metų rinkoje pasirodys ir „Karma“ kabrioletas.

„Citroen“ teigimu, elektromobilių paklausą didina kompanijų siekis naudotis aplinkai draugišku transportu. Prancūzijos automobilių gamintojas šiemet planuoja parduoti 4 tūkst. elektra varomų automobilių.

„Citroen“ elektromobilių padalinio atstovas Ksavieras Ducheminas įsitikinęs, kad šis tikslas bus pasiektas. Jo teigimu, jau gauta 2 tūkst. užsakymų – 1,5 tūkst. pirkėjų užsisakė „C-Zero“ modelį, kuris parduodamas nuo praėjusio gruodžio, ir dar 500 užsisakė elektrinę „Berlingo“ versiją, kuri šios markės atstovybes pasieks kovo viduryje. K. Ducheminas atskleidė, kad kitąmet „Citroen“ tikisi elektromobilių pardavimus padidinti iki 10 tūkst. vnt.

Optimizmo nestokoja ir kitas automobilių gamintojas – kompanija „Renault“. Antroje 2014 m. pusėje „Renault“ pristatys elektra varomą „Twingo“ versiją. Tai bus penktasis šios markės elektra varomas modelis. „Renault“ Italijos padalinio vadovo Jacqueso Bousqueto teigimu, paspartinti „Twingo Z.E.“ atsiradimą padėjo partnerystė su „Daimler AG“ koncernu. Pernai „Renault“, „Nissan“ ir „Daimler AG“ susitarė dėl bendradarbiavimo, kuriuo numatyta ir tai, kad „Twingo“ bei būsimas keturvietis „Smart“ dalinsis nauja platforma.

Šių metų viduryje rinkoje pasirodys pirmieji „Renault“ elektromobiliai – „Fluence Z.E.“ ir „Kangoo Z.E.“, o metų pabaigoje – ir dvivietis „Twizy“. „Renault“ tikisi, kad metiniai elektra varomų „Fluence“ ir „Kangoo“ modelių pardavimai sieks 30–50 tūkst. vnt.

Pietų Korėjos automobilių gamintojas „Ssangyong“ paskelbė, kad planuoja sukurti elektrinę „Korado“ versiją. Šis SUV klasės modelis su įkrautomis baterijomis elektriniu režimu turėtų nuvažiuoti apie 177 km. Pranešama, kad elektrinis „Korado“ turės elektros motorą, kuris išvysto 160 AG, ir 35 kW ličio-jonų baterijas. Maksimalus greitis turėtų siekti apie 150 km/val.

Kompanijos planuose yra ir dar viena mažesnė „Korado“ versija EREV. Tai turėtų būti elektra įkraunamas hibridas. Ženevos automobilių parodoje „Ssangyong“ pristatė „SUT 1“ koncepciją ir pažadėjo, kad šis modelis artimiausiais metais išriedės į kelius. Šiemet „Ssangyong“ tikisi parduoti apie 120 tūkst. automobilių, o kitąmet šį skaičių padvigubinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)