JAV apie terorizmo pavojų praneš pasitelkdamos „Facebook“ ir „Twitter“  (12)

Naujienų portalas „Yahoo News“, remdamasis „Associated Press“ informacija, vakar pranešė apie Jungtinių Amerikos Valstijų vyriausybės planus įvesti naują įspėjimų dėl terorizmo pavojaus metodą, kuriame bus pasitelkiami ir socialiniai tinklai. Sistema, kurią ketinama įdiegti jau šio mėnesio pabaigoje, taps alternatyva pakeis dar nuo 2001 metų naudojamą penkių spalvų Nacionalinei Saugumo Įspėjimų Sistemai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo šiol JAV valdžia terorizmo grėsmę visos šalies ar tam tikro regiono atžvilgiu įvertins pasitelkdama du lygius vietoje penkių – padidinto (angl. „Elevated“) bei neišvengiamo (angl. „Imminent“). Apie iškilusį pavojų atitinkamai bus informuojama ir plačioji visuomenė, tačiau tai bus daroma tik tam tikrų valdžios organų sprendimu. Šiuo atžvilgiu sistema nesikeičia, kadangi JAV gyventojai, kaip ir ankščiau, nebus informuojami apie kiekvieną terorizmo pavojaus atvejį – ne tik dėl galimai mažo jo masto, bet ir dėl masinio susirūpinimo, kuris gali demaskuoti saugumo tarnybų veiksmus. Vienintelis reikšmingas pokytis – esant neišvengiamam terorizmo atvejui, pavojaus įspėjimai bus publikuojami internete, pasitelkiant „Facebook“ bei „Twitter“ socialinius tinklus. Tiesa tokie pranešimai pasirodys tik tuomet kai apie pavojų visu pirma bus įspėti federaliniai, valstijos bei vietiniai aukšti valdžios organai.

Šiuo metu dar rengiamą Tėvynės saugumo departamento tarnybinį dokumentą, kuriame aprašoma naujoji įspėjimo sistema, pavyko gauti minėtai „Associated Press“ naujienų agentūrai. 19 puslapių apimties dokumente, pažymėtame „tik tarnybiniam naudojimui“ yra išdėstytas ištisas procesas, kuris vyks valdžios institucijose, kuomet bus manoma, kad valstybei ar tam tikrai jos vietai iškilo terorizmo grėsmė.

Jame aprašoma perspėjimo veiksmų seka, pagal kurią, visų pirma turi būti informuoti Kongreso nariai, tuomet antiterorizmo struktūrų pareigūnai valstijose bei miestuose, tuomet gubernatoriai bei merai ir galiausiai visa visuomenė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)