„Warner Bros“ filmus bus galima žiūrėti „FaceBook“  (12)

Kompanija „Warner Bros“ ketina patalpinti keletą savo filmų socialiniame tinklalapyje „Facebook“, taip suteikdama šiam portalui dar vieną pajamų šaltinį bei pradėdama naują konkurenciją tarp internetinių pramogų kompanijų, skelbia „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdami pažiūrėti filmus, vartotojai galės atsiskaityti „Facebook“ kreditais – virtualia valiuta, kuri iki šiol daugiausiai buvo naudojama socialiniuose žaidimuose. „Facebook“, kurios pagrindinis pajamų šaltinis yra internetinė reklama, gaus 30 proc. pardavimų pajamų. Kol kas ši paslauga bus prieinama tik Jungtinių Valstijų vartotojams.

Apie 500 mln. vartotojų turintis „Facebook“ puslapis šiuo metu yra vienas galingiausių ir populiariausių interneto puslapių visame pasaulyje.

Savo pranešime investuotojams „Goldman Sachs“ analitikė Ingrid Chung teigė, kad „Facebook“ kelia ilgalaikę grėsmę filmų nuomos paslaugas internetu teikiančiai kompanijai „Netflix“. Po tokio pranešimo „Netflix“ akcijos „Nasdaq“ akcijų biržoje krito 5,8 proc.

Pirmasis „Facebook“ puslapyje prieinamas filmas bus „Tamsos riteris“ („The Dark Knight“). Išsinuomoti filmą kainuos 30 „Facebook“ kreditų, arba 3 JAV dolerius už 48 valandas. Filmus „išsinuomoti“ ir žiūrėti vartotojai galės per specialią „Warner Bros.“ programą „Facebook“ socialiniame tinkle. „Warner Bros.“ pranešime rašoma, kad naujoji paslauga kol kas yra „bandymas“.

Visgi šitaip „Facebook“ ir toliau plečia savo paslaugų portfelį bei pamažu pradeda konkuruoti ir filmų bei mokamo vaizdo turinio rinkoje su tokiomis bendrovėmis kaip „Hulu“, „Netflix“, „Amazon“, „Apple“ bei „Google“. Jau skelbta, kad „Facebook“ pamažu žengia ir pirmuosius elektroninės prekybos žingsnius. Kol kas „Facebook“ daugiausiai uždirba iš reklamos bei žaidimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)