„Nokia": pagrindinis mūsų tikslas – įveikti „Android"  (23)

Šiandien Barselonoje prasidedančios tarptautinės mobiliojo ryšio konferencijos „Mobile World Congress 2011“ išvakarėse bendrovės „Nokia“ vykdomasis direktorius Stephenas Elopas pareiškė, kad pats didžiausias bendrovės verslo prioritetas – nugalėti „Android" operacinę sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks „Nokia“ vadovo viešas pareiškimas nuskambėjo tepraėjus vos 3 dienoms po oficialaus pranešimo apie tai, kad bendrovė sudarė partnerystės sutartį su „Microsoft“ dėl mobiliosios operacinės sistemos „Windows Phone 7“ naudojimo „Nokia“ telefonuose, skelbia „Engadget.com“. Tuo pačiu metu „Nokia“ pranešė ketinanti laipsniškai atsisakyti iki šio laiko plėtotos „Symbian“ operacinės sistemos, kurią ilgainiui pakeis „Microsoft“ mobilioji platforma.

Tiesa, žinia apie „Microsoft“ ir „Nokia“ partnerystę nepradžiugino rinkų: po jos paskelbimo „Nokia“ akcijų vertė biržoje nukrito 14 proc., pranešė „Bloomberg Business Week“. Pranešama, kad tai buvo didžiausias jų vertės kritimas nuo praėjusių metų liepos 16 dienos.

Pasak Stepheno Elopo, sprendimas pereiti prie „Windows Phone 7“ esą buvo lengvas ir buvo padarytas dėl daugelio priežasčių. „Sprendimas naudoti „Windows Phone“ sukuria visiškai kitokią rinkos dinamiką. „Windows Phone“ keičia situaciją. Dabar tai trijų žirgų lenktynės“, – sakė „Nokia“ vadovas, turėdamas mintyje trijų mobiliųjų OS – „Apple“ sukurtos „iOS“, „Google“ plėtojamos „Android“ ir „Microsoft“ išleistos „Windows Phone 7“ – konkurenciją.

Įdomu, kad, užsienio spaudos pranešimais, pereiti prie „Windows Phone 7“ „Nokia'ą“ galėjo paskatinti ir didelė finansinė „Microsoft“ parama:  Stephenas Elopas  „Mobile World Congress 2011“ išvakarėse pripažino, kad mainais už sutikimą pereiti prie jos operacinės sistemos „Microsoft“ kompanija sumokės bendrovei „Nokia“ „didžiulę“, tačiau neįvardintą pinigų sumą. Taip „Microsoft“ užsitikrino ne tik „Windows Phone 7“ diegimą „Nokia“ telefonuose, bet ir kai kurių jos paslaugų, įskaitant  skaitmeninių žemėlapių programas, naudojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)