Planuojamas šimtų kilometrų ilgio jūrinių vėjo jėgainių parkas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2011-05-02 10:53
Jūroje vėjo jėgainės pastatymo kaina apie 4 kartus brangesnė nei pajūryje. Deja taip augant elektros kainai ir mažėjant iškastinio kuro telkiniams, o vėjo jėgainėse pagaminamos elektros kainai pingant juose pagamintos elektros kaina gali susilyginti. Nelabai aišku ar tai instaliuoti pajėgumai ar vidutinė galia. Jei tai tik maksimali galia, tai vidutinė galia bus tik kokie 2 G. Lietuvai vidutiniškai reikia 1,3 G. Bet JAV vienam žmogui pagaminama dvigubai daugiau elektros nei vienam Lietuvoje gyvenančiam žmogui. Tokiu būdu toks vėjo jėgainių tinklas elektra aprūpins tik apie 2 mln. JAV gyventojų. Geriau pabandytu kaip nors panaudoti šiluminių elektrinių šiluminius nuostolius.
enternald 2011-05-02 21:29
Jūroje jegainės veikia daug našiau nei ant sausumos. Tai gali kompensuoti. Tik keista, jei net JAV pradėjo rūpintis vėjo jegainėmis, tai gal ir mums reiktų.
WiP(WindPower) 2011-05-12 10:38
IAE reaktoriai buvo vieni galingiausių pasaulyje. Kiekvieno jų instaliuota galia – 1500 MW. 2008 m. IAE gamino apie 70 proc. Lietuvai reikalingos elektros energijos, taigi 100% = (apsidraudziant 2000MW energijos poreikis / val.) Reikia pamineti, kad LT nuo 2004 metu IAE dirbo tik su vienu tuom 1'500MW galios reaktoriumi = 70% reikiamos power. Taigi Wejo jegaines nėra jau ne tokios neperspektyvios - ypač Lietuvai, nes juk iškastinio kuro neturime(už kuri brangiai mokame, apie AE kura nebekalbu ) ,be to Bio-kuras taip pat palaipsniui alina dirvožemį į kurio vieta išpilami ne pelenai, bet trašos + kita chemija (kalbėjo profesoriai per LTV laidą kaškokią ) Vėjas jūroje pučia pastoviau, nei ant žemės. Aukštai iškelti sparnai gaudo stipresnius vejus, o ne tokius kokius matome pwz per Stipriau vėjuotomis dienomis mes eksportuojam energiją i užsienį, o kai visai be vejo, dalį iš užsienio - Mes! Žinoma pirma reikia investicijų ir turėti tą jūrinį ar pajūrinį AE parką (Šiuo metu Kretingos rajone veikia 25 vėjo jėgainės, kurių bendra galia - 47,6 MW). O tai pakolkas mažai Bet mano nuomone - tokie parkai yra perspektyvūs, bet kadangi Lietuvos valdžia ir dalis piliečių - stabdo VJ parkų plėtra dėl nepagrystų faktorių.. + Valdžios Biurokratinės pinklės