Planuojamas šimtų kilometrų ilgio jūrinių vėjo jėgainių parkas  (3)

JAV korporacija „Atlantic Wind Connection“ kartu su elektros perdavimo kompanija „Trans-Elect“ pradėjo projektuoti didžiulį jūrinių vėjo jėgainių parką, kuris turėtų atsirasti rytinėje JAV pakrantės zonoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jūros vėjo generatoriai, nežiūrint sudėtingesnio įrengimo ir aptarnavimo, yra gerokai pranašesni nei sausumos, nes jūroje pučia pastovesni ir stipresni vėjai, jie neužima vertingų žemės plotų ir nesukelia nepatogumų gyventojams. Numatoma, kad jėgainių parkai išsidėstys beveik 600 km ilgio pakrantės ruože, nuo Nju Džersio iki Virdžinijos, o jų bendras galingumas sieks 6 gigavatus, tai yra maždaug tiek, kokia yra galinga atominė elektrinė, turinti keturis reaktorius. Pavyzdžiui, vieno Ignalinos elektrinės bloko galia buvo maždaug 1,3 gigavato.

Vienas iš pagrindinių projektuotojų iššūkių – sukurti išmanųjį povandeninį elektros tinklą, kuris sujungtų pavienius generatorius ir nukreiptų energiją į tas sritis, kur tuo metu nepučia vėjas bei perduotų ją į krantą. Projektas jau pritraukė pirmus investuotojus – tai „Google“, „Good Energies“ – įmonė, investuojanti į švarios energijos šaltinius bei Japonijos prekybos kompanija „Marubeni“.

Pirmasis etapas, kurio metu jūrinės jėgainės bus statomos maždaug 250 km ilgio zonoje, besitesiančioje nuo Delavaro įlankos iki Atlantic City miesto, turėtų būti pradėtas 2013 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)