Japonijoje uždaroma dar viena AE  (3)

Trečiosios pagal dydį Japonijos branduolinės jėgainės valdytojai pirmadienį sutiko uždaryti elektrinę tol, kol jai bus įrengta apsauga nuo tokio didžiulio cunamio, koks kovo mėnesį sukėlė didžiausią branduolinę katastrofą per 25-erius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čiūbu elektros energijos kompanijos Hamaokos branduolinė jėgainė yra už 200 km į pietvakarius nuo Tokijo. Manoma, kad žemės drebėjimų krečiamoje šalyje ši jėgainė yra pati nesaugiausia. Jėgainė uždaroma po atviro ministro pirmininko Naoto Kano (Naoto Kan) spaudimo. Reikalavimas uždaryti jėgainę rodo galimą energetikos politikos pasikeitimą po Fukušimos elektrinės katastrofos.

Elektros energijos kompanija teigia, kad vėl paleis elektrinę, kai valdžia patvirtins, kad jėgainės siena prieš cunamį ir kitos apsaugos priemonės patikimos. Tai gali užtrukti dvejus metus ir padidinti elektros trūkumo riziką, kuri ir taip jau gresia dėl Fukušimos jėgainės uždarymo.

„Sustabdydami Hamaokos jėgainės darbą sukelsime didelių laikinų sunkumų ne tik gyvenantiems netoli jėgainės, bet ir savo klientams bei akcininkams, – per spaudos konferenciją kalbėjo Čiūbu elektros energijos kompanijos prezidentas. – Tačiau griežtai įgyvendintos saugumą sustiprinančios priemonės taps kertiniu ilgalaikės saugios ir stabilios branduolinės energijos plėtros akmeniu ir galiausiai tai duos pelno mūsų klientams“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)