Pirmoji LED alternatyva 100 W kaitrinei lemputei  (25)

JAV bendrovė „Switch Lighting“ pranešė pagaminusi pirmąją pasaulyje šviesos diodų (LED) lempą, analogišką įprastinėms 100 W kaitrinėms lemputėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak bendrovės atstovų, naująsias A19 modelio šviesos diodų lempas galima įsukti į įprastinių kaitrinių lempučių lizdą, todėl vartotojams neprireiks keisti apšvietimo įrangos. Kad išspręstų LED šviesos šaltinių, skleidžiančių šviesos srautą tik į vieną pusę, problemą, „Switch Lighting“ inžinieriai lemputės šviesos diodus pritvirtino prie lanksčių metalinių laikiklių. Tačiau pats svarbiausias technologinis sprendimas susijęs su tokios lemputės aušinimu.

„Switch Lighting“ išrado vadinamąją „City of Light“ technologiją, suteikiančią galimybę šviesos šaltinyje naudoti mažiau šviesos diodų ir leidžinčią jiems pasiekti maksimalų ryškumą. Tam buvo panaudotas lemputės vidinės ertmės aušinimo skysčiu būdas. Kad būtų galima sugerti kiekvieno šviesos diodo išskiriamą šilumą, lemputės vidus buvo pripildytas netoksiško skysčio, kuris lemputei šylant pradeda cirkuliuoti ir tolygiai paskirsto šilumą palei visą lemputės gaubto paviršių.

Skelbiama, kad naujosios A19 modelio LED lempos kaip ir kiti to paties tipo bendrovės šviesos šaltiniai savo  savybėmis atitinka įprastines kaitrines lemputes. Be to, šias lemputes galima pritemdyti reostatu ir montuoti bet kuria kryptimi. Visos naujųjų lempučių sudedamosios dalys tinka perdirbimui ar pakartotiniam naudojimui.

Pasak už kompanijos strategiją atsakingo „Switch Lighting“ vadovo Bretto Sharenow, A19 modelio lemputės skleidžia 1700 liumenų neutralios baltos šviesos srautą. Vėliau, kitų metų viduryje ar rudenį, rinkai bus pateiktas ir šiltos baltos spalvos tokios lemputės modelis.

Pranešama, kad A19 lempučių elektrinė galia yra 16 W, o jų efektyvumas siekia 100 liumenų vienam vatui. „Switch Lighting“ atstovų teigimu, vidutinė tokių lempučių naudojimo trukmė yra 20 000 valandų, o pritemdymo lygis siekia nuo 20 iki 100 proc.

Bene įdomiausias klausimas – kiek jos kainuos? – kol kas lieka neatsakytas. Gamintojų teigimu jos kainuos mažiau, nei dabartiniai LED šviesos šaltiniai. „Switch Lighting“ atkreipia dėmesį, kad jos siūloma LED alternatyva įprastinėms 75 W kaitrinėms lemputėms  kainuos nuo 20 iki 25 JAV dolerių. Tokia 15,5 W galios lemputė esą turėtų atsipirkti mažiau nei per metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)