10 įdomių faktų apie žmonių elgesį „Facebook“, ir ką tai sako apie visuomenę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hostgator 2011-05-31 20:06
Tokie tavo draugai "genijai" registruojai dėl mados ir bandos jausmo.
Wildpants 2011-05-31 20:09
..> Tipo jei man neaptinka visokių dunduku stumimai ant visko kas populiaru vadinasi su manim negerai?:D O paryškinti žodžiai iš vis ne į temą, ale protinga mintis. O dėl pasakymo dėl reklamų parodei iš vis savo nemokšiškumą. Visi tinklapiai tiesiog žiba nuo visokiausio plauko reklamų, net ir technologijos.lt neišimtis, tai kuo čia facebook išskirtinis. O tu matyt nemoki elementariausio naršyklės priedo atsisiųst,kad reklamas blokuotų. Ir iš vis, kas čia per mada jei kas nors tau asmeniškai nepatinka, vadiansi tas dalykas š ir kas jį naudoja idiotai. Atsigaukit biški ir mažiau čia save sureikšminkit.
FMeskas 2011-05-31 20:13
faktas: hostgator rašo: Kaip visada, fleimas prasideda (Modraknyčkos FANŲ). Išsiaiškinkim: žmonės, kurie žino ką veikia, turi savivertės jausmą, yra protingi ir kt. facebook visiškai nesinaudoja, arba naudojasi dėl tam tikros naudos, o ne tam, kad paspoksot į kitų foto, pagirt tą ir aną. Facebook 99% nereikšmingos informacijos, degradacijos slėnis ten. Visada atsiranda žmonių, kurie didžiuojasi savo atsilikimu ir iš piršto laužia faktus. (-: Turiu FB paskyrą ir planuoju ją dar ilgai turėti. Tarp draugų yra apie 20 proc. žmonių su magistro laipsniais, keli su daktaro. Tarp mano FB kontaktų ne vienas jau yra parašęs knygą, laimėjęs prestižinius apdovanojimus. Tikrai ne vienas yra sukūręs savo organizacijas ir įmones. Todėl sakyti, kad FB naudojasi tik tie, kurie neturi savivertės ir pan. yra kvaila. Tarp savo draugų aš nematau kvailų komentarų. Tiesiog bendrauju ne su to kontingento žmonėmis. Na o jei tu matai tik idiotiškus komentarus, tai ką jau padarysi, kad tavo draugai tokie. Kaip sakoma - pasakyk, kas tavo draugas, pasakysiu, kas tu. Geriam Cituoju iš tinklapio ITBaze: "Per pusmetį Lietuvoje atsirado beveik 130 tūkstančių naujų „Facebook“ naudotojų, o bendras jų skaičius siekia 916 tūkstančių". Tai trečdalis Lietuvių yra tiesiog durneliai? Kadangi daug žmonių yra per maži, o daug per seni, kad mokėtų naudotis, tai išvada - daugiau kaip pusė Lietuvių idiotai, kurie tik spokso vieni į kitų nuotraukas? Very Happy _________________ Kas aš toks? informacijos nuoroda wisi zmones kas supranta kaip suktis, fb ims kaip iranki reklamai skleisti, sakai diplomuoti, taip, juk jie diploma ne uz nieka gawo, jie supranta subtilybes fb, ar reklamai, ar siaip bendrawimui fb paskiria, ar one, ar dar kaip, bet swarbiausia tureti kanala su kuriuo gali susisiekti su wisuomene(ar bent artimiausiais asmenimis), o tie kurie sako fb toks anosks ir taip toliau, tai yra wietiniai kaimieciai kurie nesupranta is kur atsiranda reklama, rysiai ir kiti plataus masto kontaktai.... juk neweltui yra masines fb reklamos kur klikinama per wiena nuoroda po 5 like'us , juk google yra pripazine, kad nuo fb yra itakojamas google pagerank'as... klown in the ring (tie kurie sako fb geras nuostabus arba sudas it taip toliau.....Tik norm aplinka suwokiantys zmones naudoja daigtus pagal paskirti..)
Arwis 2011-05-31 21:28
Esame grupe individu kurie yra tiesiogine zodzio prasme priklauspmi nuo bendravimo. Mums to reikia, mes to norime. Atejus internetui i beveik kiekvieno is musu gyvenimus nenuostabu kad atsirado ir technologiju skirtu bendrauti. O socialines technologijis isplito taip greit ir taip placiai naudojamas nes is dalies jos patenkina bendravimo poreiki. Ar tai butu one.lt, ar tai butu facebook.com ar tai butu word of warcraft guild'as, ar tai butu kazkoks forumas kaip sis. Jis patenkina ta nors vienu ar kitu laipsniu. Negana to tie visi facebook ''hateriai'' dazniausiai ''nekencia'' nes tai internete ''madinga'' ir ''kieta''. Taip darydami jus save laikot austesniais nei kiti ir protingesniais. Taciau realybeje? heh. Siuo klausimu neturiu ka ir labai daugiau pasakyti, tiesiog su laiku issaugsit ir suprotesit bei suprasit kad tai yra ne kas kita kaip priklausymas facebook tik kita forma. Pats kadaise nekenciau visu one.lt, bieberiu etc todel zinau ka kalbu. Dabar juokas ima kai pagalvoji koks neracionalus mastymas buvo. Pirmiausia niekas taves neliecia, nevercia to daryti. Nenori nedarai - pasirinkimo laisve, o burnodamas ir ''nekesdamas is mads'' pats ne ka protingesnis pasirodai.
blizzard 2011-05-31 22:30
Iš kitos pusės jeigu nepritari straipsniui, tai nereiškia kad jo nekenti.. gal nesivelkim į tokius kraštutinumus. Apie monopolizavimą kalbėjau, apie reklamos monopolį, dauguma straipsnių tik apie facebook, neteko matyt straipsnio kuris skambėtų pvz "blog vs facebook" ar dar ten kokio pvz apie tą patį twitter. Kadangi Lietuvoje jo praktiškai niekas nenaudoja, tai net ir tokių straipsnių nėra.. tą ir norėjau pasakyt. šita vieta geriausia, nes mano žinutėje nėra parašyta kad facebook Š ar tie kas juo naudojasi idiotai, tu perskaitęs mano žinutę taip nusprendei pats.. Aš tik pateikiau tam tikrus pastebėjimus iš kurių tu susidarai nuomonę, jeigu jie kažko neatitinka, prašau parašyt kas ko neatitinka ir mes galėsim pratęst diskusiją.. p.s. aš stengiuosi savo subjektyvios nuomonės nerašyt.. jei parašyčiau turbūt patekčiau į gėdos lentą
Wildpants 2011-05-31 22:53
Ai baigiam, nepradėkim nagrinėt savo postų kaip per lietuvių pamoką eilėraštį, nes užvirs čia aistros iki begalybės Bet dėl reklamų nesuprantu kas tau ten užkliūna? Nu pas mane jokių reklamų nėra. na nebent tu reklamom skaitai kur visokie spaudinėja like ir spamina ant sienos visokius laimės, paaukok, būk pirmas ir pan. Tai tokius vis žymiu kaip brukalą, tai kažkaip jaučiasi mažėjimo tendencija.
Indigo89 2011-06-01 09:31
Tiem kam facebook yra pilnas nereikalingos informacijos - eini i app'so page, kuris papostino nereikalinga zinute, kaireje apacioje spaudi "block app". Jei is kokio nors draugo nesuvaldomai sklinda siuksles, kuriu neina uzblokuoti - spaudziat x desinej virsuj jo posto -> hide all by <vardas>. Viskas. Tokiu budu pas mane ~20% postu beliko kurie yra netiesiogiai papostinti draugu arba mane dominanciu puslapiu.
blizzard 2011-06-01 11:08
Ir lygiai tokiu pat būdu tu pasinaudoja ta reklama čia ir yra tokių reklamų esmė. Tu esi priklausomas arba jas išjunkti ir gaišti savo laiką, arba jas žiūrėti ir bandyti ignoruoti... beje wildpants apie tokias reklamas ir kalbu ten jų pilna ir lyginant su alternatyvom facebookui, tai jame, man atrodo kad tokių reklamų bent 2x daugiau.
jur 2011-06-01 15:09
Facebook - bendravimo platforma. Turini kuria vartotojai (aka draugai). Jei matai vien slamsta, tai reiktu susimastyt kas per draugai. Pats turiu keleta grupioku ir giminiu, grudanciu siuksles, kuriu is mandagumo negaliu ismest is draugu. Jie pas mane seniai uzblokuoti ir netrukdo. Jei ten nerandi nieko idomaus, vadinasi nelabai idomiu zmoniu pazisti, arba tiesiog nepakankamai kazkuo domiesi (t.y. neprisijungi prie tave dominanciu grupiu ar puslapiu). Nematau tikslo lyginti Facebook su blogais, manau jie puikiai tarpusavyje bendrauja ir vienas kita papildo. Facebook pagaliau leido atsisakyti kruvos nuotrauku albumu servisa siulanciu puslapiu. Cia labai paprasta pasidalinti nuotraukomis su zmonemis, kurie kitu atveju niekada ju ir nebutu pamate. Facebook events - labai patogus budas pranesti apie renginius. Nereikia knistis po ivairias adresu knygas ir sukti galva, kad surasti zmones, kuriuos nori pakviesti. Siek tiek prajuokino kazkuris komentaras apie prezervatyvu reklama, nes Facebook, kaip ir Google ar kitos is reklamos gyvenancios kompanijos, vykdo analize ir rodo vartotojui pritaikytas reklamas. Pvz pas mane dabar pasonej kabo alaus reklama, MMO zaidimo reklama, laptopo reklama. Tai jei jau pas tave ten prezervatyvai ir tai tau nepatinka, tai kaltink tik pats save Evoliucionuojam ir komunikacijos priemones evoliucionuoja su mumis. Ir labai naturalu, kad yra su ta evoliucija nespejanciu.
Indigo89 2011-06-01 18:47
Kazko tu nesupratai. Uzblokavus app'sa daugiau niekada neateina is jo zinute pas tave ir tu to appso zinuciu net ant kitu sienu Esme yra kad bent jau paspaustum ant tos reklamos, o ne kad iejes i reklamos namu puslapi ja uzblokuotum.