„Hotmail“ vartotojai turės pasikeisti „123456“ tipo slaptažodžius  (2)

Elektroninio pašto paslaugos „Hotmail“ vartotojai, pasirinkę labai dažnai naudojamus įprastus slaptažodžius, privalės juos pasikeisti. Taip kompanija „Microsoft“ siekia padidinti savo populiarios pašto paslaugos saugumą, praneša „Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketinama uždrausti naudoti tokius slaptažodžius kaip „123456“ arba „ašmyliukates“, kuriuos gali nesunkiai nulaužti programišiai, naudojantys bandymų ir klaidų metodus.

„Naujasis papildymas pasirodys greitai ir uždraus rinktis labai įprastus slaptažodžius jungiantis prie pašto paskyros arba keičiant prieigos slaptažodį“, – sako „Microsoft“ grupės „Hotmail“ programų padalinio vadovas Dickas Craddockas.

„Jeigu jūs jau naudojate įprastinį slaptažodį, jūsų gali kažkuriuo metu ateityje paprašyti pasikeisti dabar naudojamą į saugesnį slaptažodį“.

Saugesni slaptažodžiai yra ilgi, juose dažnai naudojamas didžiųjų ir mažųjų raidžių mišinys, skaitmenys ir kiti simboliai. Jie negali būti pagrįsti žodyne esančiais žodžiais ar asmenine informacija, pavyzdžiui, gimimo datomis.

Nulaužtų slaptažodžių duomenų bazių tyrimai parodė, kad vartotojai dažnai renkasi prastus slaptažodžius. Kai programišiai įsilaužė į amerikiečių tinklaraščių portalą „Gawker“, trys dažniausiai naudojami slaptažodžiai buvo „123456“, „password“ ir „12345678“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: