„Apple“ užpatentavo „iPhone“ skirtą papildytosios realybės žemėlapių programą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TomasS 2011-08-26 14:09
Nerealu, automobiliniai GPS navigatoriai tą daro jau nemažiau 5 metų. Open Street Map (www.osm.org) konferencijoje buvo pristatymas apie augmented reality būtent žemėlapių kontekste. O praeina dar kažkiek metų, tada atsibunda Apple ir „padaro išradimą“... kaip ir visi kiti Apple „išradimai“...
StN 2011-08-26 14:20
Ir vėl Apple su savo patentais.. Taip pažiūrėjus, Apple vos ne kaip religija elgiasi, turi savo vartotojų gretas kurie yra religingi jai ir plius kovoja prieš kitas religijas, bandydami visus prievartos būdu paverst savo vartotojais, tiesiogiai ar netiesiogiai. Ajajaj.. Galėtų kokie Nokia, Microsoft ir Samsung susijungt į vieną vietą, tada Apple dingtų greičiau nei atsirado.
TomasS 2011-08-26 14:43
Nokia skaičiuoja savo paskutines dienas (matei, dingo reklama prie Europos aikštės). Microsoftas jau senai nieko naujo nebesukuria, jie tik sugeba nupirkti kitas kompanijas kartu su visais projektais. Samsungas apskritai yra ne to rango kompanija. Labiau žiūrėk į Google/Android/Linux, va šitie anksčiau ar vėliau turėtų nurungti Apple pasaulyje, kuriame Nokios nebebus 100% (manau metai-du jai beliko) ir Microsoft jei bus, tai bus visiškai kitoks.
AirDog 2011-08-26 15:22
Ačiū, prajuokinai.
mobilunkas 2011-08-26 15:48
kai paskaitau kaip apple kaunas del patentu, ir pazeistu patentu taip ir preaina noras naudotis ju produktais, jau sau pazadejau kad iphone jokiu budu nepirksiu, nebent kankintu, tada kitas reikalas
moo 2011-08-26 16:22
Gi cia ne pradzia ir tikrai ne galas - Apple turi geriausius marketingistus ir strategus lyginat su kitu kompaniju pastarojo meto veiksmais. Ziurint is sono, siam momentui, kitoms kompanijoms reiktu tureti kokia geraja feja savo sklepuke ir prasyti jos, kad iPhone 5 ir iPad 3 butu totalus nepasisekimas
MindaugasV85 2011-08-26 17:20
Aš tai dar nesupratau, kam tas ipad reikalingas, kam tas išmanusis telefonas ir kiti technologiniai nesusipratimai. Tipo gyvenimo kokybę gerina? Nejuokina tegul
Mumblefluff 2011-08-26 17:36
Eik iš čia, kloune..
cave_dweller 2011-08-26 17:47
Tai gal vis dar ugniai užkurti naudoji titnagą, važinėjiesi su vežimu, ir šį komentarą rašai per kambario didumo PC Technologijos juda pirmyn ir ne tau jas sustabdyti. Nepatinka smartai, nesinaudok, yra kam palengvina gyvenimą, kaip keistai tau beskambėtu.
moo 2011-08-26 17:57
Mindaugai, uzlipai ant nemandagiu jaunuoliu jautriu vietu As, savo ruostu, paklausiu koks, tavo manymu, "gyvenimo kokybes" termino apibudinimas? Gal visai apie skirtingus dalykus yra kalbama.
StN 2011-08-26 18:09
Eik eik.. Jei jau durnas tai bent jau nesiskelbk visiem, kad toks esi. Nokia vis dar turi nemažą dalį pasaulio vartotojų, o, kad jų care centrai ir jų reklamos dingsta, tai čia jų taupymo planas. Jeigu taip geriau biškutį pagalvojus, kiek tu visokių Apple Care centrų arba LG care centrų arba HTC care centrų matei? Nė vienas iš jų tokių neturėjo, tik viena Nokia, o, kad jie dabar krizės momente, tai būtų keista jeigu jie visą laiką išlaikytų savo pozicijas. Ekonomikoje labai sunkiai galima išlaikyti tokią poziciją, kad nebūtų kritimų ir pakilimo, o pastovus kilimas. Anyways, mano pačio akys yra nukreiptos į Nokia N9 kurį turėtų išleisti metų gale, kuriame bus MeeGo. Kas tai per velnias? Eik pasiskaityk. Nokia tuo pačiu sudarė sutartį su Microsoft, kad jų telefonuose bus diegiama Windows Phone operacinė sistema, kas reiškia, kad Nokia iškart sutaupo daugybė pinigų ir gali labiau koncentruotis į tai, kokius telefonus gamina, o ne kokią operacinę sistemą į juos kišt. Viskas ten puikiai apgalvota ir viskas gerai, tiesiog vienu momentu kažkas kažką ten sudirbo ir dėl to dabar nelabai jiem sekasi, bet nemanau, kad jie dings kažkur. Tu galvoji čia ne atsitiktinumas, kad Apple bando kovot su Samsung'u? Samsung'as kuria daug geresnius telefonus už Apple ir juose įrašinėja Android'us ir Apple tai nepatinka, nes mato, kaip Samsung'as kyla. Ir jis tikrai ant pakilimo dabar, tik gal tu tiek nematai, kad realiai žinotum kas vyksta. Geriau eik pažiūrėk kiek naujų Samsung Galaxy S2 nupirko nuo jo pasirodymo, gal suprasi, ypač pažiūrėk į jų kainą. Dėl Microsoft, tai išvis nežinau ką tau pasakyt.. Va te: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _share.svg Pažiūrėk kiek žmonių naudoja Linux. Dėl Android'o nieko nesakau, bet kai atsirado tokia kompeticija tarp telefonų operacinių sistemų, tai velnias žino kiek laiko jie išsilaikys. Priklausomai nuo to ką naujai kuriamos operacinės sistemos pasiūlys. Ir Android'o nuo Google nelabai ir reik atskirt, nes jie kaip ir vienas ir tas pats, jei nežinojai. Taip sakant, nežinai ir nešnekėk.
enternald 2011-08-26 18:18
Jei XEROX 70-80-ais būtų užpatentavęs GUI su desktop'u, tai nei apple, nei Microsoft neegzistuotu dabar, kaip ir nemažai geležies gamintojų, jei IBM kurtų tik propietary architektūros kompus. Realybė tokia softo patentai labai stabdo bet kokius veiksmus. Dažnai tai JAV kelių valstijų problema, bet patentų troliams draugiški teismai ir kitur sugeba prastumti savo apribojimus ir kitur.
TomasS 2011-08-26 18:38
mobilioj rinkoje atsirado Windows su savo WindowsCE (dar ~2000 metais). Tada Apple. Tada Android. Nesunku paskaičiuoti, kieno rinkos dalis kyla greičiausiai.
StN 2011-08-26 19:28
1. http://mobithinking.com/mobile-marketin ... bile-stats Imk ir žiūrėk į tendencijas. Mano galva niekur nenusimato, kad Nokia iškris iš rinkos, blogiausiu atveju - sumažės. Windows Phone OS pagal tendencijas nusimato, kad kils, jei jau taip nori žiūrėt į tas tendencijas. Motorolos kolkas dar ypač populiarios Amerikoj, bet tu įsivaizduoju gyveni Lietuvoj, todėl ir daug ko nežinai, tai nelabai galiu ką pasakyt. Šiaip pats galvojau pasiimt Motorola Atrix, bet paskui pagalvojau palauksiu MeeGo. 2. MeeGo turės apps converterį iš Android'o ir kiek žinau bandys praplėst taip, kad ir iš kitų OS galės convertinti, kas yra labai aktualu, turint omeny, kad MeeGo interfeisas yra pakankamai patogus iš to ką mačiau. Jeigu jau MeeGo instaliuos, tai įsivaizduoju jeigu jau labai nepatiks, galėsi susiinstaliuot į tą N9 ką nori, aišku dar nėra aišku ar Nokia tai leis, bet turint omeny, kad jie nežada toliau su MeeGo kur nors eit, tai logiška būtų leisti susiinstaliuot, kad ir kokį WP/Android'ą jeigu visiškai jokio support'o nebus. Dėl kitko, tai nemanau, kad jie to nuostolio tiek patyrė ten, kad jiem būtų verta dėl to galvą sukti. 3. O dėl Nokios akcijų kainos, tai tu žiūrai į panikuojančius piliečius ten kurie pirma permoka už ateitį, o vėliau perparduoda už atetiį taip pat. Išlošia tie kurie turi inside'o informacijos arba užšoka ant geros bangos. Jei jau kalbi apie akcijų biržas, tai turėtum suprast, kad ten logikos maža, ypač tokiais momentais kaip per paskutinį mėnesį. Kai Nokia buvo ant pakilimo, visi norėjo jos akcijų, dėl to įsivaizduoju jų akcijos kaina pakilo 2x daugiau nei turėjo, o dabar nusileido 2x daugiau nei turėjo, tai pagal idėją lyg viskas ir ok. Pirkčiau jų akcijas dabar jei turėčiau atliekamų pinigėlių. 4. Windows Phone irgi ganėtinai pasisekę, tik matai, problema, kad per vėlai atėjo į rinką, nes Android'as labai iškilo į viršų, bet, pamažu turėtų ir WP pakilti, bent jau tos tendencijos taip sako, nors man tendencijų nereik matyt, kad matyčiau, kad WP nėra jau tokia bloga OS. Esmė, kad WP reikia mobilių telefonų firmų kurios sutiktų instaliuot tą OS į jų telefoną ir, kad tas telefonas būtų su visa naujausia įranga, o ne šiaip eilinis telefonas. (daugiau statistikos tam pirmam puslapy kur daviau) Jų market share'as dabar yra: 5.6%, tai yra 1,4% daugiau nei praeitais metais. Kilimas yra kilimas, sakyk ką nori. 5. Kiek atsimenu dar toks Symbian buvo, kuris savo metu buvo tobuliausias.
TomasS 2011-08-27 01:02
Kaip galvoji, kodėl ši sistema, kurią savo laiku buvo pasiruošę remti daugelis mobilių gamintojų nesulaukė populiarumo? Juk Nokia savo laiku net buvo Symbianą atidavusi į atvirą kodą ir atvirą (nemokamą naudojimą kaip Android). Kas nutiko? Kodėl ta idėja žlugo?
StN 2011-08-27 03:36
Ten jei tu tam saite truputuką toliau paeitum pamatytum visą kitą statistiką ir tendencijas taip pat. Ten ta viena lentelė mažai ką gali pasakyt. Taigi, tai daug ką keičia.. Kiekvienas kuris turi Android'ą arba kitą Smartfoną pasakys, kad viskas priklauso nuo apps. N900 > N950, N8 > N9. Ryšio be to, kad jie abu yra N series, nematau. Ir tipo dėl to, kad baudžiama to nevyksta? Labai įdomiai tu mąstai, jeigu to neparašyta ant popieriaus, tai reiškias tai neturi vykt.. Apie naujausią WP: http://www.engadget.com/2011/06/27/wind ... iew-video/ Vien pažiūrėjus užtenka, kad man jokių 'bet' nebelieka, jeigu turėčiau rinktis tarp kitų OS. Tai jau pilnas rinkos dalyvis, bet jie nepadarė dar vieno iOS/Android, jie sukūrė OS pagal save, kuri bent jau man atrodo įdomi. Balmeris pripažino, kad WP nebuvo tokie sėkmingi kaip jie tikėjosi, bet nesakė, kad nutrauks WP kūrimą, atvirkščiai, jiems tik įdomiau nuo to, jei jau duodi nuorodas, tai perskaityk pats. WP7 tiesiog nesulaukė tiek populiarumo, bet tai buvo jų PIRMA realiai KAŽKAM ĮDOMI WP versija. Tam saite kur daviau, jei būtum daugiau pažiūrėjęs, o ne vieną lentelę, būtum pamatęs, kad WP turėtų kilti, pagal tendencijas, o apie Android'o smukimą aš nieko nesakiau. Taip, mano požiūris toks, kad aš prieš tai visas operacines sistemas esu išbandęs ir susižinojęs informacijos tiek, kad galėčiau pasakyt, kad nenusivilčiau nusipirkęs WP telefoną vietoj Android'o. O tuo pačiu pažiūrėjus, kad MS pagaliau eina teisingu keliu, galiu pasakyt, kad WP kils. Nokia niekur nedings ir likę Nokia klientai rinksis naujus Nokia telefonus kur bus įrašyta WP ir dėl to jie kils. Aš nekalbu apie Android'ą, iOS arba Symbian'ą. Ten per daug viskas aišku ir aš neneigiu to, kad vieniem geriau sekasi, kitiem blogiau, jei tau taip atrodo. Tiesiog sakau, kad WP yra naujas žaidėjas šioje rinkoje. Symbianas savo metu buvo populiariausia OS ir jie gavo pakankamai palaikymo, netgi ir iš Europos Sąjungos.
TomasS 2011-08-27 10:52
Kaip gerai veikia MS išleisti milijardai reklamai... Microsoftas su savo windausais nuo 2000 bando lįsti į mobilią rinką, bet atsiranda sakančių, kad 2011 metais jie vis dar „pradeda“... Kokiais 2020 metais bus galima sakyti, kad išleista „PIRMA realiai su gėlytėmis ir trikampiukais“...
Menulis 2011-08-27 13:08
Na, suprast nesunku, kad ipad labiausia reikalingas paciam apple ir visiems kitiems freekams, kurie gyvenimo kokybe ir prasme tik pagal tai kokius zaislus turi (kartais visai nereikalingus) yra tematuojama.)) As su apple dirbu pakankamai ilgai, pradejau tada kai dar buvo MacOS_8, seni geri laikai, kai pisiukininkus 2-3 kartus lengdavome greiciu, nekalbant apie os stabiluma ir paciu apple produktu kokybe. Man asmeniskai labai liudna, kad apple nusprendė maka padaryti visiems ir labai pigiai. Lazda su dviem galais - kas is to kad macbookus, macbookus pro, iphonus ir ipadus jau turi beveik kas antras? Juokingiausia dar kai pamatai kad kai kuriuose bookuose dar ir win/parallels sukasi:))). Manau viskas čia sukasi tik cikliškai ir kaip bebutu gaila, 1999 pakiles iš gilios krizes ir pradėjęs kilti apple dabar mano akims ziurint leidziasi. Bet cia tik mano poziuris - profesionalaus dizainerio grafiko, kuriam iš apple reikia gero, stabilaus, ne per metus nuvertejancio irankio o ne kazkokio zaislo, kuri dabar tipo turi tureti, ka jau kalbeti jei esi dar ir apple fanas. Deja - nei iphone nei ipad neturiu, viskas ko man reikia tai dar vis puikiai man tarnaujantis prieš 4.5 metus pirktas mac pro, unibody Macbook, bei senukas ipod Classic - pastarieji (iphone ir ipad) visiskai man nereikalingi, tikrai neturiu poreikio visad buti onlaine, ir tureti milijona "naudingu" "ismaniu" ir kitopkiu "tipo cool" irankiu su savim - nes jokio poreikio tam nera. Pamastom, ypa tie kurie cia forumuose labai jau greiti aikcioti kaip tie niekniekiai visiems labai jau reikalingi ir kaip jie reikalingi apskritai gyvenime, juolab jo kokybei pagerinti:))
Anonymous 2011-08-27 15:54
si triuka taip pat maciau filme,berods pirma kart terminatorius pirmoj daly ir kituose. o samsung tikrai ne to kalibro kompanija...pastate arabams didziausia pastata pasaulyje...
secret 2011-08-27 16:15
asmeniskai as buvau lojalus, turejau 3 nokia's, paskutine n80 vienas is pirmu su wi-fi bijau pameluot del metu bet lygtais 2007 kainavo man 1950lt, po 2 metu pameciau ir neberadau i ka pasikeisti, kad patiktu dizainas. isigijau sony ericsson, dabar dairausi i samsung galaxy(geri atsiliepimai) ir iphon'a(nezinau kito tokio telefono su tokiu pritaikymu tarp kitu to paties gamintojo gaminiu). nuspresiu kai paturesiu galaxy rankose (noriu paziuret kaip app veikia, kaip patogu juos parsisiusti, idiegimas ir t.t.), o i nokia net neziuriu. vienintelis nokia n serijos privalumas lietuvoje buvo - taisymas be eiles ir garantija 2metai.