„Apple“ užpatentavo „iPhone“ skirtą papildytosios realybės žemėlapių programą (Video)  (22)

Praėjusią savaitę internete pasirodžiusioje patento paraiškoje detalizuojama informacija apie „Apple“ planus įdiegti papildytosios realybės funkciją į išmaniojo telefono vaizdo kamerą valdančią programą. Su šia naujove vartotojai ekrane galėtų matyti papildomą informaciją apie gatvių ir objektų pavadinimus, eismo maršrutus ar konkrečios vietos padėtį žemėlapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patento paraiškoje (PDF) pavadinimu „Augmented reality maps“ („Papildytosios tikrovės žemėlapiai) detalizuojamas „iPhone“ vaizdo kameros ir telefone esančių jutiklių panaudojimas informacijai apie šalia esančius objektus gauti. Taip pat aprašomas būdas papildytąją tikrovę susieti su paieškos rezultatais – panašiai, kaip tai daro vartotojai, naudodamiesi šiuolaikinėmis žemėlapių programomis.

Viena iš patento iliustracijų pateikta aukščiau. Joje parodytas telefonas, nukreiptas į vieną iš San Fransisko sankryžų; tuo pat metu žemėlapių programoje vykdoma paieška pagal užklausą „parkai“. Ekrane parodomi žymekliai, simbolizuojantys „Golden Gate“ ir „Buena Vista“ parkų padėtis. Šalia taip pat parodomos atstumo žymės. Vartotojas taip gali sužinoti, kur yra jį dominantys objektai ir kaip toli iki jų dar reikia keliauti.

Patente „Apple“ aprašo, jog tokios programos poreikis egzistuoja, kadangi technologija praverstų žmonėms, ieškantiems konkrečių objektų ar maršrutų, o vizualizavimas leistų daug paprasčiau interpretuoti pateikiamą informaciją. „Pavyzdžiui, jei vartotojui pateikiama instrukcija liepia eiti į šiaurę tam tikra gatve, daroma prielaida, jog vartotojas gali atskirti, kur yra šiaurės kryptis. Be to, kai kuriais atvejais gatvės gali neturėti užrašų su jų pavadinimais arba tekstas gali būti neįskaitomas. Tai sudaro papildomų sunkumų, norint rasti reikiamą kelią“, – teigiama patento paraiškoje.

Įdomumo suteikia ir tai, jog dabartiniu metu savo žemėlapių programai reikiamą informaciją „Apple“ gauna iš „Google“, įskaitant priėjimą prie „Street View“ projekte surinktos informacijos. „Google Maps“ ir „Street View“ sistemose žemėlapiai taip pat papildomi gatvių pavadinimais, turistinių vietovių buvimo taškais, tačiau telefone visa tai būtų atnaujinama realiu laiku, atsižvelgiant į konkrečius įrenginio vaizdo kamera matomus vaizdus.

Jei tokia „Apple“ programa iš tiesų atsiras, ši kompanija prisijungs prie vis sparčiau augančių panašaus profilio programų kūrėjų gretų. Šiuo metu panašią „tikrovės naršyklę“ kuria kompanija „Layar“. Panašus darbo režimas numatytas „iPhone“ skirtoje programėlėje „Yelp“, taip pat programėlėje „Tuscany“ bei pačios „Apple“ sukurtoje naujausioje „OS X“ versijoje „Lion“ (programa „Photobooth“). Neabejotina, jog „Apple“ teks kažkuo išsiskirti iš konkurentų. Kas žino, galbūt patentas bus naudojamas kaip reikšmingas svertas konkurencinėje kovoje? Minėtųjų papildytosios tikrovės programėlių galimybes galite išvysti žemiau pateiktuose video:

„Photobooth“:

„Tuscany“:

„Yelp“:

„Layar“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)