Kinect ir iPad – naujas žingsnis plečiant papildytosios virtualios realybės ribas (Video)  (3)

Dauguma žaidimų kompiuterių savininkų vieningai sutaria, kad „Kinect“ yra geriausias šiuo metu rinkoje parduodamas judesių daviklis pritaikytas „Xbox 360“ žaidimų konsolei. Tačiau pasirodo jis gali būti naudojamas ir su kitais įrenginiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

9to5mac.com naujienų portale pasirodė pranešimas, kuris gali sudominti ne tik „Xbox 360“ konsolės gerbėjus, bet ir „Apple“ produkcijos turėtojus. Šaltinis informuoja, kad vaikinai iš „LAAN Labs“ sukūrė būdą, leidžiantį „iPad 2“ planšetinį kompiuterį sujungti su „Kinect“ judesio daviklių sistema. Inžinieriams prireikė nemažai laiko, kol sugalvojo, kaip sujungti šiuos du tarpusavyje techniškai visiškai nesuderinamus prietaisus. Inžinieriai nuodugniai ištyrė abiejų aparatinių sistemų sandarą ir, remdamiesi jų veikimo principais, sugebėjo sukurti programinę įrangą, išnaudojančią visus „Kinect“ judesių daviklio ir „iPad 2“ planšetės privalumus.

Žemiau pateiktame demonstraciniame vaizdo įraše parodyta, kaip „Kinect“ galima išnaudoti norint filmuoti erdvinius (3D) vaizdo įrašus ir peržiūrėti juos „iPad2“ planšetiniame kompiuteryje. Veikimo principas elementarus – „Kinect“ filmuoja ir bevieliu būdu siunčia medžiagą į „iPad2“, kuris savo ruožtu apdoroja medžiagą ir pateikia ją ekrane.

Vaizdo įrašas leidžia susimąstyti apie tai, jog jei „iPad 2“ taip lengvai susidorojo su tokia užduotimi, tai galbūt jis jau nuo seno yra po truputį „Apple“ ruošiamas naująjam „Apple TV“ modeliui, kuris pasižymės ne tik pramoginio centro funkcijomis, bet ir žaidimų platformos galimybėmis. Galbūt neva nutekėjusi informacija yra autentiška ir naujasis bendrovės televizorius iš tikrųjų turės integruotą judesių daviklį? Kad ir kaip bebūtų, daugelis vartotojų bei apžvalgininkų oficialaus TV pristatymą tikisi išvysti šių metų spalį vyksiančioje kasmetinėje „Apple“ konferencijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Martynas Urbanavičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)