Apskaičiuota „iPad 2“ komponentų kaina  (19)

Kompanija „iFixit“ išardė naują planšetinį kompiuterį „iPad 2“ ir įvertino jo komponentų kainą. „iFixit“ ekspertai mano, kad 32 GB „iPad 2“ su Wi-Fi ir 3G kainuoja apie 326,6 dolerius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brangiausia įrenginio dalis yra sensorinis ekranas, kurio kaina siekia 127 dolerius. Ekranus planšetiniam kompiuteriui gamina kelios kompanijos, tarp kurių, LG ir „Samsung“. Tiesa, toks pat ekranas pirmajame iPad kainavo vos 95 dolerius, tačiau naujos sujungimo technologijos ir geresnis valdymas kainuoja daugiau.

Beje, JAV parduodamų dviejų modelių (CDMA operatoriaus „Verizon Wireless“ ir GSM/UMTS operatoriaus „AT&T“) komponentų kaina kiek skiriasi. „Verizon Wireless“ modelio komponentai 3 doleriais pigesni ir kainuoja 323,6 dolerio.

Praėjusiais metais „iSuppli“ bendrovė buvo įvertinusi ir 16 Gb „iPad“ planšetinio kompiuterio savikainą - tuomet buvo priskaičiuota 259,6 doleriai. Taigi, nors iPad 2 turi dvi vaizdo kameras ir spartesnį Apple A5 procesorių, kainų skirtumas lyginant su senesniais modeliais nėra labai didelis. Tai nulėmė nelabai brangūs priedai. Pavyzdžiui naujos, išgirtos dvi vaizdo kameros, tekainuoja vos 4,3 JAV dolerius. Tiesa, naujasis Apple A5 procesorius kainuoja apie 75 procentus daugiau, nei pirmtake naudotas Apple A4, ir nors baterija ir atnaujinta, ji labai bendros produkto savikainos taip pat nepakėlė.

„iFixit“ specialistai apskaičiavo tik planšetinio kompiuterio komponentų kainą. Be jų aparato kainą sudaro surinkimo, pakavimo, transportavimo ir platinimo išlaidos.

„Apple“ planšetinio kompiuterio naujoji versija buvo oficialiai pristatyta kovo 2 dieną, o prekyboje „iPad 2“ pasirodė kovo 11-ąją. Iš viso bendrovė siūlo 12 skirtingų aparato komplektacijų. Taip pat galima pasirinkti įrenginio korpuso spalvą: baltą arba juodą. Europoje „iPad 2“ pasirodys kovo 25 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: